Селекционерът на националния отбор - Петър Хубчев, отговори на въпросите

...
Селекционерът на националния отбор - Петър Хубчев, отговори на въпросите
Коментари Харесай

Хубчев: Последното нещо, което ме интересува, са годините и от кой клуб идват играчите

Селекционерът на националния тим - Петър Хубчев, отговори на въпросите на последователите преди дуелите с Кипър и Словения. Това се случи на формалната страница на " лъвовете " във " Facebook ".

" Някои футболисти сякаш се тормозят от упованията, които се пораждат с всяка победа, само че би трябвало да го одобряват. Може би някои го виждат като задължение. Мотивацията е доста значим фактор в спорта. Аз избирам самостоятелни диалози с футболистите. И като се убедя, че това са подобаващите хора, съм по-склонен да работя с тях - даже и да са с по-малки качества, само че да са по-всеотдайни. С наслаждение бих провел лагер за футболисти, които не са в селекцията. Всеки месец бих го правил, само че по този начин е формиран календарът, че е невероятно да се случи. ", съобщи Хубчев.

" Най-важни при избора на играчи са хъсът и спортната завист, а също и готовността да се раздадеш за националния тим. Трябва да тичаш малко повече. В националния тим в никакъв случай не е стоял на дневен ред въпросът за подмладяване. Последното нещо, което ме интересува, са годините и от кой клуб идват играчите. Според мен имаме ярко бъдеще, изключително след откриването въз основата в Бояна. Във всички възрастови групи имаме доста положителни момченца, само че това не дава гаранция. Голямата крачка е от старшата възраст към мъжкия футбол. "

" Имах едно предложение, когато започнах работата си - да създадем лист с българчета, които живеят отвън страната, и да ги следим. Аз знам най-малко 5 имена. Има положителни такива футболисти. "

" Много е неверно да мислим, че сме любимци против който и да е тим. На базата на достижения отпреди 25 години ли сме такива?! Вижте къде играят футболистите на Словения и тогава ми кажете, че ние сме любимци. Не съм аз индивидът, който може да разяснява и да изрича обществено мнение и рекомендации за вътрешното състезание. Аз съм го изказвал доста пъти пред който би трябвало, само че други хора би трябвало да го вземат решение. Разликата сред " Лудогорец " и другите не е толкоз огромна към този момент. За мен " Лудогорец " продължава да е най-качественият тим, само че не с такава разлика. ", приключи селекционерът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР