Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев даде пресконференция в Люксембург

...
Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев даде пресконференция в Люксембург
Коментари Харесай

Хубчев в Люксембург: Престъпление е да приемаме мач на националния за репетиция

Селекционерът на националния тим Петър Хубчев даде конференция в Люксембург преди международната подготовка с домакините, която е на следващия ден от 21:45 часа. Героят от САЩ`94 изрично съобщи, че срещата няма да бъде подготовка за бъдещето. Както е известно, България няма късмет за класиране на Световното в Русия, като преди мача с Люксембург е на четвъртото място с 12 точки, до момента в който противникът има едвам 5 и е на последната позиция в Група " А ". 

" Настроението е положително, момчетата сякаш са още превъзбудени. Те сякаш са осъзнали, че са създали нещо положително, само че са и осъзнали, че това не е още огромната крачка. Сигурен съм, че няма да има оправдания от вида на отмалялост, дълго пътешестване, по-концентрирани си ", сподели Хубчев. 

" Не се колебая, че домакините ще играят на максимума си, изключително след подобен резултат против Швеция (б.р. - изгубиха с 0:8). Това е обикновено във футбола. В момента и да знам няма да ви кажа какви ще са измененията в състава. Имахме тежък мач три дни по-рано, такива неща са естествени. Дали този мач ще е нещо като подготовка? Наистина срещата няма значение за класирането на двата тима, само че за мен ще е закононарушение какъвто и да е мач, даже най-приятелският, да го одобряваме като някаква подготовка за бъдещето. Тези мачове би трябвало да се играят съсредоточено и съществено ", безапелационен е експертът. 

" Традициите? Тях вие, публицистите, ги знаете по-добре от мен и футболистите сигурно. Едва ли те се интересуват толкоз от нея. Традициите са доста преди ние да застанем тук, тези неща не оказват кой знае какво въздействие на нас треньорите и на футболистите ", продължи Хубчев. 

" Вече имах опция през вчерашния ден да се съберем и да приказваме. Най-лесното е да кажем, че нашите момчета не са готови за такива тежки мачове, на двама-трима им се схванаха краката, само че това не се брои ", сподели треньорът на " лъвовете ". 

" Започвам да ги опознавам играчите, самите те дават отговор за себе си, а дават отговор и треньорите в клубовете им ", разяснява Хубчев. 

" Ние се концентрираме върху това клатене в нашия тим, само че Холандия, Швеция и Франция също не можаха да изиграят два мощни мача един след различен. Ако създадем слаб мач, това ще ни даде ли сигурност, че идващият мач ще ни е мощен? Трябва да се концентрираме в друга тенденция съгласно мен. Не е мъчно да се дефинира основата, тъй като нямаме и толкоз положителни футболисти в България. Самите футболисти дефинират гръбнака на този тим. Кръгът от играчи, върху които сме се концентрирали, не е толкоз огромен ", сподели още Хубчев. 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР