Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик

...
Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик
Коментари Харесай

Ханзи Флик: Съставът показа отлично ниво

Селекционерът на националния тим на Германия по футбол Ханзи Флик похвали състезателите след равенството с Испания 1:1 в среща от груповата фаза на Световното състезание в Катар в неделя вечер. Той посочи психическата им резистентност и остава оптимист за възможностите на Германия за класиране към директните елиминации на Мондиал 2022, написа организация ДПА.

Сега немският държавен отбор по футбол би трябвало да победи Коста Рика в последния си мач от група Е и ще се надява Япония да не победи Испания в другия дуел.

" Съставът сподели чудесно равнище. Много съм удовлетворен от духа, който показахме и отборната ни работа през днешния ден. Това бе мач на високо равнище ", съобщи Флик на конференцията след срещата.

" Това са нещата, които желая да виждам от отбора, само че направихме единствено първата крачка. Искаме да забележим повече в идващия мач и да създадем условия да продължим напред. Испания е страховит тим с доста млади играчи, а и някои опитни, които са доста мощни механически. Започнаха добре, само че ние отговорихме. Мисля, че се защитавахме на равнище, само че това е противник, който играе освободено, с доста класа. Трудно е да се защитаваш против подобен конкурент, тъй че би трябвало да подобрим отбраната си. Важното тук е логиката на психиката. Те демонстрираха, че желаят да вземат точки, да основат шансове, а ние искахме същото. Точно по тази причина съм удовлетворен от резултата ", разяснява Ханзи Флик.

Специалистът увери, че е оптимист и има вяра, че характерът, който Германия сподели против Испания, ще оказва помощ и отсега нататък. " Нещата се получават, когато започнеш да побеждаваш. Може би това е искрата, от която се нуждаехме. Коста Рика също показва темперамент с успеха си над Япония след провалянето с 0:7 от Испания. Футболът е подобен. Понякога не тези с множеството шансове побеждават. Това ни се случи против Япония ", сподели още старши треньорът на националния тим на Германия по футбол.
 Испания - Германия 1:1 в мач от група
Здрава борба и 1:1 сред Испания и Германия в най-чакания мач от груповата фаза на Мондиал 2022

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР