Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени

...
Селекционерът на националния отбор на България по волейбол за жени
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели обяви съставa за Лигата на нациите

Селекционерът на националния тим на България по волейбол за дами Лоренцо Мичели разгласи разширения лист от състезателки, които са картотекирани за Лигата на нациите. Списъкът включва общо 30 волейболистки. Няколко от тях обаче ще отпаднат за лагера, който стартира през идната седмица.

Щабът на Лоренцо Мичели е възнамерявал четири контроли като част от подготовката за Лигата. Две от тях са против Украйна (7 и 8 май), а другите две – против Белгия (10 и 11 май).

Българките започват присъединяване си в шестото издание на Лигата на нациите на 14 май в. Там нашите ще играят с Нидерландия, Япония, Франция и Италия. Отборът отпътува за Турция на 12 май.

Според регламента на Лигата на нациите за 2024 година тимовете ще играят 12 мача (3 групи по 4 мача). Седемте най-хубави отбора в крайното класиране се класират за финалите в шампионата (20-23 юни) дружно с домакина.

Във втората седмица българките ще пътуват до Арлингтън, Съединени американски щати (28 май-2 юни). Там те ще играят против Съединени американски щати, Сърбия, Германия и Корея. Последният шампионат е в Хонконг, Китай (11-16 юни), като противници на България са Тайланд, Доминиканска Република, Китай и Бразилия.
Съставът на Лоренцо Мичели
разпределител: Маргарита Гунчева, Петя Баракова, Мирела Шахпазова, Никол Миланова
либеро:  Жана Тодорова, Мила Пашкулева, Виктория Нинова, Йоана Докова
диагонал:  Симона Николова, Мерелин Николова, Ива Дудова, Микаела Стоянова, Моника Кръстева
център: Боряна Ангелова, Борислава Съйкова, Мария Кривошийска, Кая Николова, Александра Съйкова, Елена Коларова, Иванина Малинова
посрещач: Елена Бечева, Дария Иванова, Виктория Коева, Емилета Рачева, Мирослава Паскова, Вангелия Рачковска, Мария Йорданова, Ани Боздева, Цветелина Илиева,
Александра Миланова

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР