Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков е харесал спортната форма на

...
Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков е харесал спортната форма на
Коментари Харесай

Балъков се спря на бразилец за мача на "Уембли"

Селекционерът на националния тим Красимир Балъков е харесал спортната форма на бразилеца Вандерсон и възнамерява да го включи в състава за европейската подготовка против Англия, заяви Dsport. Мачът на ст. " Уембли " в Лондон е на 6 септември от 19 ч. наше време.

Вандерсон (31 г.) се възстанови от контузия, получена в края на предишния сезон, и към този момент записа през сегашния 4 мача и 1 гол в шампионата. От скоро той има и български паспорт, тъй че отпадна и последната спънка пред Балъков да повика халфа.

Селекционерът сподели, че ще залага на футболисти във форма, без значение от възрастта и месторождението им. Той бе повикал различен бразилец от " Лудогорец " - Марселиньо, за евроквалификациите с Чехия и Косово, само че тогава плеймейкърът отпадна поради контузия.

До няколко дни Балъков би трябвало да разгласи играещите в чужбина български футболисти, на които ще разчита за мача с Англия. По неофициална информация измежду тях ще е Божидар Краев. След преотстъпването му от датския " Мидтийланд " в португалския " Жил Висенте " той показва отлична форма, като към този момент има два гола в два мача. С втория той донесе и победа над гранда " Порто ".

Краев бе непрекъснато в състава при предходния селекционер Петър Хубчев, само че в последните мачове отпадна, защото не играеше постоянно за " Мидтийланд ". Очакванията са, че в държавния отбор ще бъде върнат и Георги Миланов, който бе в спор с Хубчев.

 

ТРАВМА

Тежка контузия получи младежкият национал Андреа Христов. Защитникът на " Славия " бе заменен наложително в самия завършек на мача с  " Етър " (2:1) в петък. Оказа се, че той е с разкъсана странична връзка на лявото коляно и няма да играе до края на годината. Това автоматизирано ще го извади от състава за квалификацията за Евро 2021 против Естония в Талин на 5 септември. Отлага се и идващ трансфер на Христов в Италия. През пролетта той бе чартърен в " Козенца ", а имаше договаряния за негово преотстъпване в различен втородивизионен италиански клуб. Близнакът му Петко Христов, който преди дни бе предан чартърен от " Фиорентина " на третодивизионния " Бишелие ", обаче е в групата за дуела с Естония. Той е и капитан на младежкия народен отбор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР