Селекционерът на националния ни тим по баскетбол Росен Барчовски изрази

...
Селекционерът на националния ни тим по баскетбол Росен Барчовски изрази
Коментари Харесай

Барчовски: Уверен съм, че ще се класираме на европейското


Селекционерът на националния ни отбор по баскетбол Росен Барчовски изрази изрично мнение, че България ще играе на европейското състезание през 2022-а. Турнирът трябваше да се организира следващата година, само че поради пандемията и отлагането на Олимпиадата бе изместен с 12 месеца. Лъвовете имат победа и загуба в първия стадий на квалификациите, а за момента втората фаза остава непроменена. На 26 ноември те би трябвало да гостуват на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да одобряват Гърция.

“Официалните надпревари остават по стратегия през ноември месец - посещение на Босна и Херцеговина и домакинство на Гърция. Моля се на ориста и на Господ да няма някаква смяна, тъй като сме в темп и добра инерция. Уверен съм, че ще се класираме. Оптимист съм”, сподели експертът след края на държавното състезание за юноши до 19 години във Варна. Титлата бе извоювана от Тунджа, който победи Академик (Сф) на финала, а бронзът остана за Черно море Тича.

“Нивото е положително, дори малко над упованията ми. Станаха доста хубави мачове, виждам и доста перспективни баскетболисти. Мисля, че има надграждане. Има играчи, които до 1-2 години ще бъдат в мъжкия народен тим, сигурен съм”, сподели още Барчовски. Той се надява да не прави къс лагер с представителния ни отбор преди квалификациите.
" Тема спорт " Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР