Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков коментира снощната загуба

...
Селекционерът на националния ни отбор Красимир Балъков коментира снощната загуба
Коментари Харесай

Красимир Балъков: Грешките са на база нашия манталитет

Селекционерът на националния ни тим Красимир Балъков разяснява снощната загуба на България от Ирландия в другарски мач игран в Дъблин. Той изрази незадоволството си от хората, които са влезнали като смени през второто полувреме.

''Жалко. 80 минути всичко беше наред. Трябва да кажа, че видях огромна разлика, изключително след първото полувреме, сред нас и ирландците. И това бяха промените. Отново българският нрав изигра голяма роля. Когато сменяш футболисти, ги сменяш, с цел да вдигнеш равнището и силата на тима, а при нас не се получи, за жалост. В последните 10 минути още веднъж направихме такива неточности, които мисля, че са въз основата на манталитета ни'', съобщи Балъков.

''Разочароваха ме промените. Това са футболисти, които играха в Англия. Не влязоха, както би трябвало. Изобщо не съм мислил, че това може да се случи. Те би трябвало да си поемат рецензията от мен и да поправят тези неща, тъй като това е логика на психиката и подготовка. Преди да влезе един човек, би трябвало да е подготвен на 100%'', съобщи още експертът.

''80 минути играхме умерено, проведено, имахме шансове, стигнахме до гол. Все нещо не ни стига, ще проучваме мача, ще си приказваме с футболистите и за другите квалификации би трябвало да поправяме нещата'', изрази вяра той.

''Просто на всички футболисти, които влязоха, им трябваше малко време, с цел да влязат в час, а ирландците влизат и незабавно се вижда експанзия и динамичност. Това би трябвало да го поправяме веднага'', означи някогашният атакуващ полузащитник.

''Трябва да съм почтен. Не съм удовлетворен от влизането на Ивелин Попов. И освен от него – от всички. Не съм удовлетворен, тъй като когато някой влезе, би трябвало да влезе и да помогне на тима. Той е пресен, би трябвало да бъде по-агресивен, с повече сила, това не се получи при тях. Но това са мои разбори, които ще ги разясняваме и ще търсим смяна в тази тенденция. Това може би се дължи на българския манталитет'', добави още Бала.

''Когато се вършат генерални промени и се желае нещо по-различно, се позволяват неточности. Първите мачове, които изиграхме, с Чехия и Косово, тимът бе с доста по-малко сила, най-после на шампионата, в една доста тежка обстановка. Беше ми ясно, че няма да е елементарно. Играем със мощни противници, Ирландия изобщо не е лек противник. Въпреки това, ние контролирахме нещата на терена 80 минути'', показа Балъков.

''Честитя на Ивелин Попов за гола и за това, че изравни върха ми, само че би трябвало да бъде още по-голям експерт и той го знае'', съобщи още Красимир Балъков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР