Селекционерът на младежкия национален отбор на Сърбия до 21 години

...
Селекционерът на младежкия национален отбор на Сърбия до 21 години
Коментари Харесай

Сърбия ще бори България с играчи от Ман Сити, Брюж и Айнтрахт

Селекционерът на младежкия народен тим на Сърбия до 21 години Илия Столица разгласи състава за мачовете с Латвия и България, които ще се състоят при започване на септември като част от квалификациите за Европейско състезание в тази възраст. Сърбите гостуват на Латвия на 4-и септември, а четири дни по-късно одобряват тима на Александър Димитров на стадиона в Горни Милановац.

В групата има трима футболисти на Манчестър Сити, по един на Айнтрахт (Франкфурт), двама от Олимпиакос, други двама пък са от белгийските грандове Андерлехт и ФК Брюж, един има и от Уотфорд. Именно поради тримата от Манчестър Сити стана и медийна полемика, защото момчетата разумно не са в първия тим на Гражданите, а играят във втория или този до 19 години. Столица обаче държи на избора си и счита, че те ще свършат работа.

" Ситуацията е малко характерна, породена от пандемията от ковид, пред която е изправен целият свят. Ние просто не сме сигурни играчите от чужбина в каква форма са. От друга страна имаме и бонус с играчи от вътрешното състезание, които натрупаха много мачове към този момент и желаят да се показват мощно с националната фланелка. От вътрешния шампионат описът можеше да бъде още по-голям, само че ще имаме и други мачове. Там ще видите нови лица, показва Илия Столица.

" Предстоят ни два мача, първо Латвия като посетители, а по-късно с България в Горни Милановац. Характерно за двете селекции е, че без значение от имената, които излизат на терена, получават доста малко голове. Например Латвия приключи 0:0 с България и ни демонстрираха на нас, че са неуместен съперник. И по този начин, имаме порядъчен тим пред себе си, който разчита на предпазен футбол и се пробва да заплаши съперника посредством бързи контри. Трябва да сме умни, търпеливи, мисля, че качеството е на наша страна и би трябвало да вземем точки от това посещение.

В квалификационна група 5 води Русия с 14 точки от 6 мача, пред Полша с 10 точки от 5 мача и България с 8 точки от 5 срещи. Следват Сърбия със 7 точки (6 мача), Естония с 3 (5 мача) и Латвия- 2 (5 мача). Реално този кръг в квалификациите ще отговори на въпросите дали България и Сърбия имат сили и благоприятни условия да се преборят за едно от първите две места.

" След това ни чака България, тимът, получил минимум голове в квалификациите. Те са солидна и постоянна селекция с малко по-различна система на игра, по-високо качество спрямо Латвия, само че също по този начин мисля, че в този случай качеството е на наша страна. Победихме в България там, имам вяра, че можем да го създадем още веднъж на наш терен, заключи Илия Столица.

Състав на младежкия тим на Сърбия за мачовете с Латвия и България:

вратари: Марко Илич (Вождовац), Душан Маркович (Рад Белград), Джордже Петрович (Чукарички)
бранители: Светозар Маркович (Олимпиакос, Гърция), Йован Влалукин (Металац), Михайло Иванчевич (Спартак Суботица), Неманя Мичевич (Младост Лучани), Младен Деветак (Войводина), Йован Нишич (Вождовац), Златан Шехович (Макаби Нетаня, Израел), Ерхан Машович (ФК Брюж, Белгия)
полузащитници: Велко Бирманчевич (Чукарички), Mарко Топич (Войводина), Филип Стеванович (Партизан), Ниегош Петрович, Желко Гаврич и Велко Николич (тримата от Цървена звезда), Иван Илич и Лука Илич (двамата от Манчестър Сити, Англия), Михайло Баняц (ТСК Бачка Топола), Виктор Лукич (Радник), Игор Максимович (Металац)
нападатели: Лука Аджич (Андерлехт, Белгия), Филип Ступаревич (Войводина), Никола Чумич (Олимпиакос), Деян Йовелич (Айнтрахт Франкфурт, Германия), Слободан Тедич (Манчестър Сити, Англия), Виктор Живоинович (Пролетер Нови Сад).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР