Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров отговори по любопитен

...
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров отговори по любопитен
Коментари Харесай

Димитров готов да поеме първия тим на България, не желае подмяна на играчи и разясни за Антов

Селекционерът на младежкия народен тим Александър Димитров отговори по любопитен метод на въпрос за мъжкия отбор на трикольорите. Според него играчите никога не са остарели и за замяна. Димитров даде забавно мнение и за това кой би трябвало да е селекционер на мъжете. “И аз, и Дерменджиев сме краткотрайни, само че всеки желае да е треньор на националния отбор”, конкретизира експертът.

“Не съм спал доста след мача с Полша. Нямам нервите да го изгледам повторно през днешния ден. Това, което усетихме по време на мача, е превъзходзство над доста мощния тим на Полша. За мен това е може би най-силният мач на младежкия народен тим в околните 4-5 години. Тези състезатели, които са при нас, израснаха доста. Върнете лентата обратно - по какъв метод се представяха в първите шампионати и по какъв метод играят в този момент. Разликата е голяма и това е с помощта на младежкия народен отбор”, сподели Димитров във връзка вчерашното тъждество на младежите (1:1) против Полша.

След това той разяснява и вероятно подмладяване на мъжкия отбор на България.

“Не желая да употребявам мощна дума, с цел да не бъда неверно свестен. В момента националният тим на България е със междинна възраст 24-25 години. Работил съм със 70 % от тези момчета. Те в никакъв сулчай не са остарели и за подменяне.

Защо се разкарваше Вальо Антов? Този въпрос не е към мен. Да, на Вальо Антов му се отрази. Ако беше по-дълго време с нас, той можеше да даде още повече, въперки че момчето се раздаде и даде максимума от своите моментни благоприятни условия. Но всички знаем, че той може повече.

Но не е имало недоразумение. Конфликт с Дерменджиев не е имало, както и кавги.

Всички сме краткотрайни - и аз, и Дерменджиев. Всеки желае да е треньор на националния тим. Познавам играчите в безусловно всякаква тенденция. Мисля, че по някакъв метод този тим би трябвало да промени своя образ.

Тук съм изцяло склонен с Дерменджиев - играчите не са отговорни. Те имат хъс, темперамент и спортна завист. Не на последно място имат и качества”, добави Димитров, след което се върна към представянето на младежите.

“Не ни стигна шанс. Допуснахме и една-две неточности в отбрана. В България когато едно нещо тръгне нагоре, доста негативна сила, доста негативни неща се случват това нещо да спре. Ако си порменим средата, в случай че станем по-добри, бутаме в положителния смисъл на думата това, което върви, ще имаме доста триумфи във всяко едно естество, освен във футбола. Прекалено сме отрицателни като общество един към друг”, приключи Александър Димитров.

Всички усещаме, когато има нещо отрицателно върху нас. Пишат се някакви мнения, играчите ги четат. Аз от дълго време не ги чета, само че играчите са млади и се въздействат. Снимки: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР