Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори преди заминаването

...
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори преди заминаването
Коментари Харесай

Треньорът на младежите: Благодаря на Балъков, че ни остави всички играчи

Селекционерът на младежкия народен тим Александър Димитров приказва преди заминаването на отбора за Талин. Младите "лъвчета " започват квалификациите за европейското, а първата среща е с Естония в четвъртък.

"Искам да се представим добре във всеки един мач. Сега мислим единствено за дуела с Естония. Имаме проблеми, не можем да упражняваме всички дружно. Но настроението е положително. Заминаваме без 5 индивида, които са контузени - Андреа Христов, Ертан Томбак, Светослав Ковачев, Иван Турицов и Ангел Лясков. Това са съществени играчи, те играха в последните четири мача с нас. Благодаря на треньора на националния тим Красимир Балъков, който ни остави всички играчи, които бяха викани. Направихме взаимна подготовка. Дано тази работа даде резултат ", стартира Димитров.

"Балъков ви сподели, че започваме да работим по единна методика. Ще се опитаме да изповядваме и тази философия. Да направляваме повече топката, да не се рита необмислено. Колкото по-рано, толкоз по-добре ", показа Димитров.

"Имаме си своите цели, които не желаеме да ги разгласяваме. Всеки желае да реализира най-хубавото. Важно е по какъв начин ще тръгнем в първия мач, с цел да дадем добър старт на квалификациите. Каквото и да си приказваме, най-важното е да победим. Наблюдавахме няколко мача на Естония. Няма слаби тимове. Те също се пробват да играят футбол. Здрави момчета са. Играят пряк футбол. Ако не сме готови и в случай че не дадем максимума от себе си, нищо положително не ни чака ", сподели още селекционерът.

"Хубавото е, че тимовете започнаха да поглеждат към младежите. Последните 10 години имаме три класирания за европейско състезание до 19 години, а последното класиране за сходен конгрес на отбора до 21 година е от 29 години. Младежите имат повече игрови минути. Това е в интерес на младежите и в интерес на българския футбол ", приключи Димитров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР