Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори по много

...
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров говори по много
Коментари Харесай

Димитров: Младежкият национален отбор има коренно различен манталитет

Селекционерът на младежкия народен тим Александър Димитров приказва по доста тематики, свързани с българския футбол.

" Имам зов към хората и той е да се отнасят съществено към COVID-19, тъй като е заплашителен вирус. Не е за подценяване, тъй като в България всеобщо подценяваме заплахата и ограниченията за сигурност. Това ме кара да си мисля, че в случай че не се спрем ще записваме доста заболели и доста жертви. В този сложен миг за мен доста хора потвърдиха другарството си към мен. Благодаря им сърдечно ", стартира Димитров пред " Събуди се ".  Сашо Димитров оздравя и написа: Корона, довиждане! " Потискащо е, че 30 години младежкият народен тим не се е класирал за европейско състезание. Искаме да нарушим тази наклонност. Тези играчи имат опит и се надявам да можем да нарушим черната наклонност. Това е бъдещето и на българския футбол, тъй като тези момчета би трябвало да играят постоянно и в клубовете си, с цел да са на международно равнище ".

" Имам огромно почитание към Димитър Пенев, Стойчо Младенов, Станимир Стоилов, Димитър Димитров и редица други. Искам да благодаря и на Иван Колев, който ме вкара във футболното треньорство. Като негов помощник претърпях първия си огромен футболен конгрес в Индонезия ".

" В Берое и в Локомотив (Горна Оряховица) постоянно идвах първи на тренировките и напусках финален, след целия личен състав. Тук работата не е толкоз ежедневна, само че още веднъж отговорността е огромна, евентуално и по-голяма, тъй като се пази някаква национална идея ".

" Мисля, че тимът, който имам привилегията да повеждам сега, има радикално друг нрав от масата български футболисти. Те не се тормозят при посрещането на провокациите и това евентуално е вследствие на класирането за европейските шампионати до 17 и до 19-годишна възраст. Мисля, че тези момчета имат манталитетът на играчите от Съединени американски щати 1994-та ", приключи българският експерт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР