Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров бе избран за

...
Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров бе избран за
Коментари Харесай

Александър Димитров: Колкото по-голямо доверие има към младите, толкова по-добре ще изпъкват

Селекционерът на младежкия народен тим Александър Димитров бе определен за треньор № 1 на месец ноември. " Лъвчетата ", които се показват отлични в квалификациите за Евро 2021, също получиха премия.

" Надяваме се, че с нашето показване ще увеличим боря на публиката. Благодаря от сърце на играчите. Това са момчета, които се оправиха с доста компликации и напрежение. Много малко хора знаят, че Дани (б.а. Даниел Наумов) пази със строшен пръст. Андреа (б.а. Андреа Христов) не бе играл дълго време, само че в последния ни мач изигра цялостни 90 минути. Станислав направи отличен мач и означи два гола. Най-силното ни качество е, че играем всички дружно, мислим и работим дружно по време на лагерите.

Имаме шансове да създадем нещо, което от 30 години не се е случвало. От пет мача головата ни разлика е отлична. Може би сме измежду най-хубавите в Европа. Допуснали сме едно попадение, а сме отбелязали седем. Това е хубаво да се споделя, да се излага на показ.

Няма тим, от който да се опасяваме. Това, което демонстрират играчите ми дава оптимизъм да считам това. Не мога да отговоря на този въпрос. Георги Дерменджиев може да направи това. Искам да ви върна 13-14 години. През 2006 години, когато Александър Станков бе треньор на младежите, играехме решителни баражи с Белгия. Първият мач приключи 0:0, а в реванша в България не победихме и не можахме да се класираме, тъй като имаше извикани играчи в първия тим (б.а. България губи с 1:4). Смятам, че с него ще имаме добър разговор и решенията ще се вземат в интерес на това страната ни да се показа по най-хубавия метод.

България постоянно е раждала гении и сме имали положителни играчи. Фактите демонстрират, колкото и да се приказва за работата в ДЮШ, ние имаме три класирания на европейски шампионати до 19 години. Нещо се случва долу, работи се в школите. Да, аз съм за единна идея за работа в ДЮШ. Но нещо се къса в прехода от юноши към мъже. Не мога да не кажа, че в този момент се работи в клубовете. Колкото по-голямо доверие има към младите, толкоз по-добре ще изпъкват. Много тимове като политика нямат търпението да се построяват младите. Разчита се на чужденци, които изяждат бъдещето на юношите и на футбола ни като цяло. 30 години нямаме класиране на европейско състезание до 21 години. Защо? Това е разковничето. А не да излизат по медиите разнообразни хора и да упрекват треньорите и треньорската школа. Твърд съперник съм на това изказване. Хора, които не са се допирали до треньорската школа да приказват.

Нашата мощ е тима. Да, имаме мощни характерности, само че демонстрираме добър колектив. Този тим работи дружно повече от 3-4 години. Ако не ни се пречи, мъчно може да ни съборят.

Стигнах до извода, че нищо не би трябвало да бъде наложително и неразрешено. Трябва да се подтикват тимовете, които играят с млади български футболисти. Трябва да поздравим Лудогорец за излизането от групите на Лига Европа. Но те си имат други цели. Не може да ги задължиш да употребяват млади играчи. Да, през вчерашния ден би трябвало да се означи, че имаха в състава си пет български футболисти, като броим и натурализираните Марселиньо и Вандерсон. Тези тимове, които постановат млади играчи, би трябвало да се откри метод да бъдат подтиквани. Имаме образци от Белгия, Австрия, Унгария... Там се подтикват клубовете, когато играят с юноши и младежи от личната си школа.

В момента над 130 индивида са с Про лиценз. Има някои,които са в преклонна възраст и не ги възобновяват. Но има и други, които не са търсени от клубовете, тъй като са с по-специфични характери. Може да си намериш добър български треньор ", съобщи Димитров.
 Александър Димитров: Горд съм с тези момчета!
Александър Димитров: Горд съм с тези момчета!

" Нашето най-силно оръжие е колективът "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР