Селекционерът на мъжкия национален тим на Сърбия Светислав Пешич заяви,

...
Селекционерът на мъжкия национален тим на Сърбия Светислав Пешич заяви,
Коментари Харесай

Пешич: Надявам се да не се нуждаем от чужденци в националния отбор на Сърбия

Селекционерът на мъжкия народен отбор на Сърбия Светислав Пешич съобщи, че на по-късен стадий ще стане ясно дали Никола Йокич ще може да взе участие на Световното състезание тази година в Япония, Индонезия и Филипините. 

" Ще забележим до каква степен ще стигне неговият Денвър в плейофите на НБА. Никола е благополучен в националния тим, той желае да играе, само че ще би трябвало да изчакаме малко ", сподели Пешич в изявление за телевизия SportKlub. " Очакваме вести и за Богдан Богданович, който се възвръща от тежък сезон ", добави старши треньорът на сръбския състав. 

Той изясни, че няма да прави фрапантни промени спрямо баскетболистите, които участваха на Евробаскет 2022.

" Много неща ще зависят от подготовката и здравословното положение на играчите. Алекса Аврамович се контузи, само че се надява да играе на Световното. Владимир Лучич сигурно няма да бъде част от състава, а няма потребност да подсещаме какъв брой е значим той за отбора. "  

Отборът, воден от Светислав Пешич попадна в група с Китай, Пуерто Рико и Южен Судан в първата фаза на Световния шампионат. Попитан дали в националния отбор на Сърбия би могъл да попадне натурализиран играч, Светислав Пешич разяснява: 

" Към този миг това няма да се случи. Ако поканя Кевин Пънтър да вземем за пример, ще би трябвало да извикам и някой от Цървена звезда, с цел да няма спор ", пошегува се опитният експерт. 

" Не виждам потребност от задгранични подкрепления в националния тим сега. Надявам се, че няма да се нуждаем от чужденци в състава, само че не отхвърлям опцията това да се случи в бъдеще ", добави Пешич.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР