Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов не

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов не
Коментари Харесай

Пламен Константинов: С 3 победи е реално да се надяваме да продължим



Селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Пламен Константинов не харесва представянето на " лъвовете " в дуела с Иран от първата групова фаза на международния шампионат в България и Италия. 

Българите изгубиха от иранците и приключиха на трето място в група " D " във Варна. В петък от 20:40 часа националите още веднъж се изправят против азиатския първенец в първи дуел от група “G ”. В събота тимът играе против Съединени американски щати, а в неделя – против Канада.

" Доволен съм от всички мачове, като се изключи този с Иран. Знаехме, че това е основен дуел с директен съперник, в случай че оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би тъкмо това натежа, тъй като направихме доста неточности в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 неточности в офанзива. Това направи огромната разлика. Имахме две благоприятни условия в четвъртия гейм, с цел да се върнем, само че това ни струваше мача. Дано на следващия ден бъде друго ", разяснява Константинов пред медиите. 

България има три победи и две провали преди мачовете си от втората групова фаза на Мондиал 2018. Срещите ще се играят в София.

" Ако останем с две загуби, е изцяло действително да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и Съединени американски щати са без нито едно проваляне досега. Всички тимове, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е действително да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги реализираме. Важен е дуелът в петък. Ако спечелим на следващия ден, няма какво да губим против американците. Те са най-силни в нашия поток, само че имаме нашите шансове ", безапелационен е експертът.

Константинов разяснява и разликите сред българския тим и международния първенец Полша.

" Това, което може да направи Полша, ние не може да го създадем. Нямаме техните качества. Ние може да заложим на нашите мощни страни и да се опитаме да напипаме техните слаби. Много е друго. Ако създадем три победи, ще бъде над упованията на всички, само че не е невероятно. На момчетата им липсва малко религия. Точно вярата един към различен в някои по-тежки моменти. В тима има нелош колектив, значимо е да покажем душeвност. Когато играеш у дома, постоянно има по-големи упования. Трябва да се научим да носим тази тежест. Трябва да се научим да използваме публиката. Ако не ни вървят нещата, публиката може и да натежи ", добави Пламен Константинов. 

Селекционерът се надява да употребява Теодор Тодоров в идните решителни мачове в петък, събота и неделя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР