Селекционерът на мъжкия национален отбор на Сърбия по баскетбол Светислав

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на Сърбия по баскетбол Светислав
Коментари Харесай

Пешич обясни защо е зачеркнал Теодосич от състава на Сърбия

Селекционерът на мъжкия народен тим на Сърбия по баскетбол Светислав Пешич изясни за какво е взел решение да не разчита на дългогодишния капитан на “плавите ” Милош Теодосич за идното Европейско състезание през септември. Наставникът на западните ни съседи съобщи на конференция, че отборът му разполага с по-добри баскетболисти от Тео на позицията плеймейкър.
 Шок: Теодосич навън от Европейското? Шок: Теодосич навън от Европейското?
“Казах му непосредствено, че не мога да му дам място в тима по-късно, което видях по време на подготвителния развой. Нямаше по какъв начин да му дава този статус и тази роля, с която бе привикнал досега в отбора. Прецених, че има баскетболисти, които могат да дадат повече в този миг.

Всеки, който се занимава със спорт, знае, че би трябвало да се взимат сложни избори, освен когато става въпрос за националния тим. Забелязвам, че някои от тези избори предизвикат реакции, изключително в тази ситуация с Милош Теодосич. Аз даже не съумях да осведомявам тима за решението си, защото всички медийни портали излязоха с информацията, че той е зачеркнат от състава. Това е неверна информация. След това всички мои сътрудници ме заливаха с позвънявания, само че аз не желаех да давам отговор на никого. Исках да запазя спокойствието и мира в националния тим. Тимът беше осведомен малко по-късно, само че всеки знае какво съм си мислел, когато направих избора си.
 Емоционалното прощаване на Теодосич с националния тим Емоционалното прощаване на Теодосич с националния тим
С Теодосич организирахме добър диалог. Решението е мое и не беше елементарно за взимане. Той беше леко сюрпризиран. Разбира се, имаше доста диалози по тематиката - знаем, че той е капитанът ни, един от най-хубавите плеймейкъри, само че ние смятахме, че той може да остане в тима като авариен състезател. Той обаче в никакъв случай не е бил играч за пейката и заради това му споделих, че разполагам с по-добри баскетболисти от него на тези позиции. Както споделих, тимът не е построен от 12-те най-хубави, а от 12-те, които работят най-добре дружно. Той ми благодари и аз му благодарих за метода, по който одобри новината ”, съобщи Пешич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР