Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол сподели

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол сподели
Коментари Харесай

Барчовски: Сами може да видите колко важно бе завръщането на Дий Бост

Селекционерът на мъжкия народен тим на България по баскетбол показа мнението си след успеха над Чехия със 79:70 в мач от група " F " на квалификациите за Световното състезание през 2023-а.

Наставникът на " лъвовете " означи огромната роля на завърналия се в отбора Дий Бост, похвали младите Емил Стоилов и Константин Костадинов и остана удовлетворен от атмосферата в " Арена Ботевград " и децата от школите, които бяха пристигнали да поддържат националите.

" Сами може да видите какъв брой значимо бе завръщането на Дий Бост в националния тим - и като класа, и като водач, и като убеденост, и като почит на съперника. Той има доста огромна роля. Защитата ни беше добра, само че допуснахме някои отворени тройки. Можеше разликата да е малко по-голяма, само че чак такива максималисти не можем да бъдем.
 Благодарим ви! Българските баскетболисти удариха Чехия
Благодарим ви! Българските баскетболисти удариха Чехия

Важна победа за нашите

Всички играха добре - и Чавдар Костов, и Станимир Маринов, и Павлин Иванов. Трябва да се означи доста потребната игра на двамата млади играчи, които за мен са бъдещето - Емил Стоилов и Константин Костадинов. Стоилов е подготвен, на него му би трябвало тим, в който да играе като главен център. Това му би трябвало и ще се трансформира в център от висока класа. След две-три години, в случай че работи по този начин и е сериозен, ще бъде състезател на положително европейско равнище.

Имаме опитни играчи, които вдъхват успокоение и разсъдък в останалите. Печелили са сложни мачове, имат темперамент да го създадат, направиха го и през днешния ден. Атмосферата беше страхотна. Залата беше цялостна за тези пандемични условия. Имаше ужасно доста деца. На анализа споделих на момчетата, че през днешния ден би трябвало да играем поради децата, които са пристигнали. Класиранията и успехите са на назад във времето. Тези деца, които пристигнаха да се снимат и да взимат подписи, са по-важни от всичко останало.

Ще се опитаме да лимитираме Войчех Хрубан в Чехия. Те имат и други играчи, които имат капацитет. Няма да е елементарно там ", показа Барчовски пред " Нова Спорт ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР