Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол -

...
Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол -
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Везенков ще даде импулс на всички

Селекционерът на мъжкия народен тим на България по баскетбол - Росен Барчовски, разяснява успеха на " лъвовете " срещу Румъния с 62:61 в предпоследната си среща от група “Е ” на предквалификациите за ЕвроБаскет 2025. 

“Резултатът беше най-съществен, всичко останало е на назад във времето. Такива мачове се играят доста мъчно - против тим от нашата рогозка или малко по-слаб, само че е хазаин и играе за нищо, до момента в който ние играем за всичко. Следващият значим миг беше да осъществим три задания, които бяха сложени. Играта ни в отбрана беше доста добра - малко пропуски имахме. Втората задача беше да спечелим битката под коша - и това го направихме с 12 битки повече и цели 16 в нахлуване. Третото беше да направляваме играта и резултата - да, пропуснахме някои обстановки да отворим по-голяма разлика, само че казусът ни в нападене беше ниският ни % на пукотевица. Отдавам го на напрежението и на дребното време за лагер и неналичието на надзорен мач. Четири момчета дебютираха ", показа Барчовски пред Nova Sport.

" Изключително значима тройка на Павлин Иванов, която съвсем завоюва мача. Индивидуални оценки не желая да давам. Искам да поздравя дебютантите, дори и включването на Георги Боянов беше доста безстрашно. Аз съм доста удовлетворен от него, той е сърцато момче и неговото време ще пристигна. Поздравявам целия тим и щаба си, който свърши доста добра работа. Във времето доста хора минаха през състава и получиха късмет. Днес играхме с 12 индивида - доста мъчно се играе в целия състав в толкоз виновни срещи. Това също е плюс и за бъдещето ", добави той, мигове след края на срещата в " Питещ Арена ".

ЮСрещу Португалия още веднъж ще бъдат основни отбраната и битката под коша. Втори подобен мач като през днешния ден при % в нахлуване няма да създадем. В Ботевград ще си вкараме опциите. По-важно е да се порадваме напълно решително и да започваме да се готвим за неделя. Не стига, че би трябвало да победим, само че и би трябвало да го създадем с 10 точки разлика. Ще имаме Александър Везенков, който ще даде подтик на всички и ще усъвършенства нападението. Моля се да изиграем такава борба в отбрана и под коша ”, приключи селекционерът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР