Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели

...
Селекционерът на женския ни национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели
Коментари Харесай

Мичели: Не мисля за изпадане от Лигата на нациите, в София ще търсим две задължителни победи

Селекционерът на женския ни народен тим по волейбол Лоренцо Мичели разяснява представянето на " лъвиците " във втория шампионат от Лигата на нациите, който се организира във Филипините.

В столицата Манила волейболистките ни реализираха една победа и позволиха три провали, като последното бе против отбора на Белгия с 2:3 гейма. Тази вечер женският ни отбор пътува за София, където ще е третият шампионат.

" Изкарахме добра седмица във Филипините. Когато излизахме на терена, се борихме. Ако би трябвало да кажа нещо сериозно, то това е, че през днешния ден против Белгия ни липсваше настройката първоначално. Бяхме прекомерно изнервени през първия и втория гейм. Това повлия. След това започнахме да играем добре – с борба и настройка. Само това е единствената ми рецензия. Не трябваше да започваме мача по този начин. Всичко останало девойки направиха добре. Победа или загуба е единствено резултат. Не можем да кажем, че в случай че бяхме спечелили, сме най-хубавите. Или в случай че паднем, сме най-слабите. Трябва да използван силата си в вярната посока ", стартира експертът.

Според Мичели тимът ни би трябвало да се поучи от грешките, които позволи, с цел да продължи да се развива и да остане в Лигата на нациите. Треньорът съобщи, че на състава ни са му нужни две победи, с цел да резервира мястото си в конкуренцията.

" Трябва да поддържаме равнището. Да се научим от грешките си. Това е методът да се развием и да останем в Лигата на нациите. Необходими са ни две победи на шампионата в София, с цел да запазим мястото си. Останалите тимове също ще дойдат в България да се борят, тъй като и те се нуждаят от победи и ще ги гонят ", сподели националният селекционер.

Той разкри против кои отбори България ще търси успеха и против кои - най-малко точка.

" Трябва да се борим с чалъндж тимовете, както в Манила. Това са Доминиканска република и Полша. От останалите мачове – против Италия и Бразилия, би трябвало да трупаме опит. А за какво не и точка? Във Филипините показахме против Съединени американски щати и Япония, че можем да играем добър волейбол ", добави Мичели.

Наставникът изрично съобщи, че не мисли за вероятно изпадане на отбора ни от Лигата на нациите.

" Въобще не мисля в тази посока. Важното е да работим вярно с девойките и да реализираме задачата ", приключи Лоренцо Мичели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР