Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол на България Иван
Коментари Харесай

Иван Петков: Представихме се достойно, взехме максимума

Селекционерът на женския народен тим по волейбол на България Иван Петков направи оценка за представянето на международното състезание в Япония, като съобщи, че отборът е взел максимума и демонстрира очаквания за бъдещето.

" Този тим демонстрира, че има вяра и бъдеще. За международното състезание считам, че като резултати и показване дадохме максимума на този стадий. Направихме едно почтено показване. Трябва да бъдем горди с това показване ".
 Пресконференция на Иван Петков след СП по волейбол @@@

" Влязохме малко по-притеснени в това международно състезание, с малко по-свито сърце против Италия, само че по-късно направихме положителни игри. Съжалявам за мача с Турция. Във всички други мачове имахме шансове и моменти, само че не ни доближи опит против топ тимовете. Но като цяло се представихме на равнище против тези съперници. Победихме положителни отбори, които не са по-слаби от нас и имат съществени състезателки. Затова мога да кажа, че представянето ни е положително. "

" Има разлика в тимовете и тя е насъбрания опит. Но той идва от присъединяване в такива конгреси. При нас има млади волейболистки, които занапред ще вървят нагоре. Някои от тях към този момент качиха много стъпала. Разликата е в детайлите, обособените детайли и етапи в играта. С Китай играхме като еднакъв, макар че загубихме. Оценяваме всяка една стъпка, която вършим. Този мач ни сподели, че можем да играем против топ състезателки като равни и даже да ги надиграваме в избрани моменти. Всяка една среща имаше тежест за бъдещото развиване на тима и целия щаб, само че има какво да се желае във всяка една фаза от играта. Най-важното са детайлите. Те не са забележими за всички, само че девойките се стараят извънредно доста. Яд ме е, че не направихме нито една победа против най-силните ".

" След представянето ни това лято се видя почит от страна на противниците. Има доста почитание в отношението към нас от страна на щабове и състезателки. А в нашия отбор има повече убеденост. Видях жар и светлина в очите на състезателките и това е най-важното ".

" Относно пътя ни към Токио 2020 ще приказваме, откакто излезе формалната класация и забележим кои са ни противниците. При всички положения в олимпийските квалификациите ще бъде доста мъчно. Ако не успеем от първата подготовка, ще имаме и втори опит. Ще преследваме тази цел до самия край ", приключи Иван Петков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР