Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков смята,

...
Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков смята,
Коментари Харесай

Селекционерът на волейболистките: Имаме равни шансове с останалите

Селекционерът на женския народен тим по волейбол Иван Петков счита, че България има равни шансове с останалите 7 отбора в европейската олимпийска подготовка, която стартира на 7 януари в Апелдорн (Нидерландия). Българките са в група " А " дружно с домакините, Полша и Азербайджан. В другия поток са Турция, Германия, Белгия и Хърватия, а единствено спечелилият в шампионата ще си обезпечи място на олимпийските игри в Токио.

" За това малко време, в което сме дружно за подготовка, мъчно може да сме удовлетворени от това по какъв начин наподобява нашия тим. Но всички тимове сме в равностойно състояние. Нормално е да имаме забележки, да има неща, които не сме отработили, въпреки че единствено преди три месеца бяхме дружно. По-скоро би трябвало да приказвам за мотивацията, желанието и упоритостта. Ще дадем най-хубавото от себе и като колектив. Отиваме да се сбием с всички тимове. В тази подготовка има 8 тима, които имат равни шансове да се класират на олимпиада. Едно е ясно - ние отиваме да се борим и да дадем най-хубавото от себе си. Отборната игра е главното ни оръжие – да работим като колектив, който има изчистен жанр ", съобщи Петков.

Той изясни, че отборът мисли най-много за първия мач против Полша на 7 януари. Полякините приключиха на 4-о място на европейското състезание през 2019 година " Полша направи сериозен скок в последните години. От европейските отбори Полша демонстрира максимален напредък. Отбор, който несъмнено играе добър волейбол, нападателен жанр с бърза игра. Ще ни бъде мъчно, само че няма лесни мачове ", сподели още Петков.

Елица Василева призна, че й е било мъчно физически, защото за месец и половина е изиграла 20 мача с клубния си отбор " Новара ". Според нея също счита, че България има късмет да се класира на олимпийските игри: " Всички тимове сме с еднакъв старт, с изключение на може би Турция, тъй като те започнаха да упражняват по-рано дружно. Ние играем много време в този състав и ни трябваха няколко дни да изгладим системата, защото всяка е имала друга система в клуба си. Ще бъдем оптимално добре готови. Каквото зависи от нас, ще го създадем. "

" Всички девойки са доста стимулирани. Имаме да изгладим някои дребни неща по играта, само че считам, че нещата ще се получат. Когато има предпочитание, всичко се получава, а ние отиваме с огромно предпочитание. Не успяхме да се класираме от първата подготовка, в този момент ще е малко по-трудно, само че ще дадем всичко от себе си ", разяснява разпределителят Лора Китипова.

Националките победиха с 3:1 (17, -23, 18, 18) Хърватия във втората контрола сред двата отбора в помощната зала на " Арена Армеец ". Петков към този момент дефинира и окончателния състав за квалификацията: разпределители:  Лора Китипова, Петя Баракова; посрещачи:  Елица Василева, Гергана Димитрова, Мария Каракашева, Вангелия Рачковска, Александра Миланова; диагонал: Силвана Чаушева, центрове:  Христина Русева, Нася Димитрова, Мира Тодорова, Мария Кривошийска; либеро:  Жана Тодорова и Кристиана Петрова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР