Селекционерът на женския национален отбор по футбол на България Силвия

...
Селекционерът на женския национален отбор по футбол на България Силвия
Коментари Харесай

Радойска: За нас е привилегия да играем на националния стадион

Селекционерът на женския народен тим по футбол на България Силвия Радойска съобщи, че настроението в редиците е положително, макар провалянето от Косово с 1:5 в предпоследния мач от шампионата Лига на Нациите. Тимът на Косово към този момент си обезпечи 1-ото място в група С5 на шампионата Лига на Нациите при дамите. Българският отбор действително е 2-и, само че се бори да усъвършенства точковия си актив, който да им обезпечи по-добро слагане в жребия за плейофите за нанагорнище по-нагоре.

" Истина е, че не бяха най-хубавите ни два дни. Но несъмнено сега не мислим за случилото се в Косово, а сме настроени и пределно стимулирани за мача ни със Северна Македония, който следва. И знаем, че той може да ни обезпечи възможен бараж за класиране в Лига В ", стартира треньорката на България. Тя е по-спокойна тъй като контузените и болните към този момент са възобновени, има леки проблеми, които отшумяват. Единствено наказване отваря проблем в отбраната.

" Имаме избрани проблеми, само че не са по този начин съществени, както бяха преди мача с Косово. За страдание централният бранител Нора Димитрова, която е и втори капитан на отбора, получи червен картон и би трябвало да изтърпи наказване в утрешния мач. Но имаме подготвеност за различен човек, който ще я замести не по-зле, тъй че в този ред на мисли други проблеми нямаме. Няма и контузени състезателки както  беше преди предходната среща ".

" Отборът на Република Северна Македония не се бяха подготвили за мачовете с Косово толкоз добре, както се готвят за нас. Срещу Косово им липсваха пет състезателки, само че в този момент за нашия мач ги видях, че още веднъж са в цялостен състав. И са подготвени, само че пък ние сме двойно по-мотивирани тъкмо заради тази причина. За нас е изключителна горделивост и привилегия да играем на националния стадион. Аз съм играла два мача тук, само че с клубен тим. Така че за мене също ще бъде първи мач като селекционер. За мене също е изключителна чест и привилегия. Не можем да сме недоволни. И се надявам всички хора, които припознават мъжкия футбол, да ни одобряват, че женския вид не сме по-лоши. Смятам, че се представяме добре и сме атрактивни за публиката. Надявам се да имаме повече поддръжка, освен на следващия ден, само че и в бъдеще за женския тим ", приключи треньорката.

Косово е на върха в потока с 10 точки от 4 мача, България е на 2-а позиция с 4, а отборът на Република Северна Македония към момента няма актив и ще се бори на следващия ден за първи точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР