Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Иван

...
Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Иван
Коментари Харесай

Иван Петков: Видях израстване, но и много проблеми

Селекционерът на женския народен тим на България по волейбол Иван Петков проучва дебютните три мача от волейболната Лига на нациите след загубата от първенеца Съединени американски щати в последната среща в Русе.

"Позитивите от шампионата във Волейболната лига на нациите в Русе са свързани първо с това, че открих отговори на доста въпроси, които бяха неразбираеми за мен. След това - видях израстване в някои наши състезатели. Видях и доста проблеми, които би трябвало да решаваме. Там, където предходната година бяхме създали доста огромен скок, в този момент имаме проблем. Трябва да върнем миналогодишния дух. Но още през цялото време бяхме наясно, че тръгваме с настройка за по-дълъг път с тим, който се построява в този момент. Това значи, че имаме проблеми във всеки подробност. Сега би трябвало да работим по-усърдно, с цел да ги отстраняваме и да извървяваме крачките от развиването си, като се стараем оптимално да печелим и победи. Надявам се те да дойдат в мачовете от втората седмица в Холандия ", съобщи Иван Петков и продължи:

"От трите мача в Русе би трябвало да съжаляваме и за мача с Белгия, и за мача с Япония. Не диференцирам двата мача - да, резултатът е друг, само че както изпуснахме Белгия, по този начин можехме да победим и Япония. ".

"Много мъчно се играе против Съединени американски щати. Въпреки че това не е главният им състав, те разполагат с доста състезатели на сходно равнище. Неслучайно предходната година те са шампионки в този формат. Ние дадохме каквото можахме ", разяснява капитанът на България Лора Китипова и добави:

"Надявам се допустимо най-бързо да влезем в темп. Аз се причислих едвам преди четири дни, направих единствено две тренировки с тима. Имаме цяло лято пред нас, ще гоним победи във Волейболната лига на нациите - ще се борим да вземем колкото може повече, като това е и мястото да се сработим. Това е шампионатът с най-силните тимове - ще се постараем да вземем колкото можем, а в това време да трупаме и опит. Имахме своите шансове против Япония и Белгия, само че не успяхме да се възползваме от тях. Ще си вземем поуките, ще се постараем идващите мачове да сме по-подготвени, по-категорични и да стартираме да записваме победи. "

"Искам да благодаря на почитателите в Русе за поддръжката през трите дни. Каквото и да кажем за американките ще е малко. Те са един от трите най-хубави тима в света, да не кажа и най-хубавият. Най-силният им елемен е офанзивата, не, че другите са им слаби. Превъзхождат ни с растеж, посрещането им беше по-добро. И резултатът е законосъобразен. Но не се дадохме без битка ", показа Жана Тодорова.

"Никой не е споделил, че ще е елементарно - въпреки всичко сме в най-силния шампионат. Тук сме, с цел да се борим. Не се отхвърляме, занапред ще демонстрираме по-добро лице. Макар и да допуснахме три загуби, а в два от мачовете да бяхме с действителни шансове да сме победителки, въпреки всичко показахме положителни неща по време на мачовете. Все още се сработваме, напълно неотдавна сме дружно. Все още работим върху колектива. За страдание не сме удовлетворени от дебютните си мачове в Лигата на нациите, можеше да е доста по-добре. Но имам религия, че позитивните резултати предстоят ", съобщи Мира Тодорова.

"Много съм горделив с тима си. Момичетата работят доста старателно и стават все по-добри след всеки изигран мач. И 14-те състезателки са доста свързани една с дурга и го потвърдиха в безупречния мач против България ", пък разяснява селекционерът на Съединени американски щати Карч Кирали.

10 години Gong.bg - топ 10 на най-великите волейболисти
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР