Селекционерът на Италия Роберто Манчини вярва, че отлагането на Евро

...
Селекционерът на Италия Роберто Манчини вярва, че отлагането на Евро
Коментари Харесай

Роберто Манчини е на мнение, че отлагането на Евро 2020 ще бъде от полза за Италия

Селекционерът на Италия Роберто Манчини има вяра, че отлагането на Евро 2020 може да работи в интерес на тима му, макар че забавянето с 10 месеца сред работата с играчите ще сътвори компликации. Манчини пое Италия през 2018 година, откакто националите не съумяха да се класират за Мондиал 2018 в Русия. Под неговото управление " Скуадра Адзура " приключи квалификационната си група за Евро 2020 със 100 процентов връх и с 11 следващи победи.

" Ако бяхме играли на Европейското състезание през юни, щяхме да имаме добър късмет, само че може би щяхме да се сблъскаме с национални тимове, които са по-добре готови, тъй като започнаха да подмладяват съставите си преди нас, или против от дълго време основан тим като Франция ", сподели Манчини за " Sky Sport Italia ".

" Но в тази спомагателна година момчетата ще имат опция да се подобрят във всяко отношение, да натрупат опит. Италия може да се състезава с най-хубавите. Надявам се да бъда треньор на тима, който ще завоюва Европейското състезание за първи път след 1968 година ", добави Манчини.

Последният мач на Италия беше успеха с 9:1 над Армения през ноември. Двете им другарски срещи, планувани за март, бяха отсрочени поради пандемията от ковид, а всички мачове, които трябваше да се играят през юни и юли, също бяха отсрочени. Евро 2020 също беше преместено с една година. Следващите мачове на Италия по стратегия ще бъдат през септември.

" Не сме се събирали от месеци, ще се забележим през септември и тогава ще е предходна съвсем година. Ще бъде мъчно. Тогава ще имаме претъпкан календар с квалификациите за Лигата на нациите, за европейското състезание и за международния шампионат. Ще има доста малко благоприятни условия за тренировки ", разяснява националният селекционер.

Италия е най-силно засегнатата страна от COVID-19. В страната има 132 557 инфектирани и 16 523 умряли.

" Има огромна мъка. За страдание доста хора към този момент не са с нас и това е най-трудното за приемане. Никой от нас не е желал отлагането на Евро 2020. Много хора починаха, а футболът в този момент заема второ място ", добави Манчини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР