Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте не скри радостта

...
Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте не скри радостта
Коментари Харесай

Луис де ла Фуенте: Целта ни е да победим във финала

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте не скри насладата си след, който класира неговия отбор за финала в третото издание на шампионата Лига на нациите.

Минути след завършека на дуела в Енсхеде, Нидерландия 61-годишният експерт разкри, че е доста удовлетворен от себераздаването на своите футболисти и качеството на играта и дефинира мача против " Скуадра Адзура " като " театър "

" В сходни мачове постоянно се страда до края, това е естествено. Струваше ни доста против мощен противник като Италия, само че по-важното е раздаването, качеството, играта ни и това, че още веднъж сме на фина. Никога не сме се съмнявали в себе си. Съзнаваме изцяло, че това е развой, който изисква време. Рано или късно нещата ще се получат. Играчите са уверени в това и извършват нещата, които упражняваме. Мачът бе театър ", стартира испанският ментор.

Де ла Фуенте, който размени отпред на " Ла Фурия Роха " Луис Енрике, изрази още задоволството си от екипа, който има разполагаем и се изрече доста ласкаво за Хоселу, който бе огромният воин в полуфиналния двубой против италианците, вкарвайки победния гол.

" Екипът, с който работя, е приказен. Убедени сме всички, че ще се получат нещата, към които се стремим ", показа някогашният селекционер на юношеския и младежкия народен отбор на Испания.

" Хоселу е огромен футболист и е доста значим. Всичките си смени бяха чудесни. До самия край търсеха гола. Имам разполагаем изключителни бранители. Тук е и Начо. Имам привилегията да работя с тях ", добави някогашният футболист, чиято кариера минава главно в Атлетик Билбао.

Накрая испанският селекционер бе безапелационен, че задачата във финала е спечелването на трофея в Лигата на нациите, който убегна на отбора преди две години, когато те изгубиха от Франция.

" Целта ни е да победим във финала. Убедени сме, че може да се случи. Аз съм от хората, които имат вяра, че няма нищо инцидентно, а залагат на работата, вярата и постоянството ", приключи Луис де ла Фуенте.

Големият край в Лигата на нациите сред Хърватия и Испания е в неделя вечер (18 юни) от 21.45 часа и ще може да го наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР