Селекционерът на холандския национален отбор Роналд Куман потвърди, че е

...
Селекционерът на холандския национален отбор Роналд Куман потвърди, че е
Коментари Харесай

Куман отказал преглед при кардиолог заради COVID-19, след което получил сърдечен удар

Селекционерът на холандския народен тим Роналд Куман удостовери, че е отсрочил обзор на сърцето поради пандемията от ковид. Това се е случило единствено няколко седмици преди да получи лек сърдечен удар.

"Наистина беше необичайно, тъй като към този момент бях насрочил контролния обзор. Баща ми умря тъкмо от сърдечен удар. Заради рецесията с ковид прегледът беше отсрочен за 4 юни ", съобщи 57-годишният Куман пред телевизия RTL.

Куман е имал болки в гърдите, след което е откаран с кола за спешна помощ в болница. Там е претърпял сърдечна катетеризация (процедура за диагностициране и лекуване на сърдечно-съдови заболявания). Той беше изписан от лечебното заведение след четиридневен престой. "Сега се чудя какъв брой хора, които са с отсрочен обзор, към този момент не са живи. Осъзнавам, че имах шанс ", добави холандецът.

Той желае да се завърне на работа, макар че е малко евентуално да има футбол на равнище национални тимове до края на 2020 година. "На медикаменти съм и работя с физиотерапевта три пъти седмично. Тази заран отново бях при кардиолога и всичко беше наред ", приключи Роналд Куман.

Той класира Холандия за финалите на Евро 2020, които ще се проведат следващата година поради пандемията от COVID-19. Като футболист Куман завоюва Купата на европейските първенци с тимовете на ПСВ Айндховен и Барселона. Бившият бранител стана първенец на Европа с националния тим на Холандия през 1988 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР