Селекционерът на Холандия Роналд Куман заяви, че новата вълна от

...
Селекционерът на Холандия Роналд Куман заяви, че новата вълна от
Коментари Харесай

Куман с предупреждение към холандските звезди

Селекционерът на Холандия Роналд Куман съобщи, че новата вълна от млади гении, които желаят да попаднат в титулярния състав на „ лалетата “, значи, че някои от одобрените титуляри би трябвало да се борят за мястото си на идното Европейско състезание.

Холандците разгромиха Естония с 5:0 във вторник вечер в дуел, в който за Куман дебютира впечатляващото дуо на АЗ Алкмаар – 20-годишният Калвин Стенгс и 18-годишният Майрон Боаду, който към този момент има 17 гола в 24 мача на национално и клубно равнище през акцията.

„ Щеше да бъде необичайно, в случай че всичко бе изяснено против Естония в една вечер. Предстоят ни още шест месеца. Разполагаме с доста млади играчи, които ще бъдат с половин година по-възрастни тогава. Всеки би трябвало да се бори за титулярното си място “, показа той за локалната телевизия NOS.

Куман добави, че през март месец отборът ще изиграе две другарски срещи, които ще повлияят за избора му на състав. Той приветства и жеста от страна на капитана и осъществил хеттрик нощес против естонците Жоржиньо Вайналдум и Френки де Йонг при отпразнуването на първия му гол, държейки ръцете си и акцентирайки цвета на кожата си.

Той идва след расисткия случай от Втора дивизия на Холандия, при който Ахмад Мендеш Морейра бе обект на нападки по време на мача сред Екселсиор и Ден Бош. Вайналдум приказва за случилото се преди началото на дуела с Естония.

„ Джини сподели нещо за случая в съблекалнята преди началото на мача. Той съобщи, че се усеща благополучен с холандския отбор, където този проблем не съществува. Страхотно е да се види сходно нещо “, приключи той. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР