Селекционерът на Хърватия - Златко Далич даде официалната си пресконференция

...
Селекционерът на Хърватия - Златко Далич даде официалната си пресконференция
Коментари Харесай

Далич: Културата на нашия национален отбор беше в скандалите, а играчите бойкотираха. Сега сме на финал, а хората са на улицата и празнуват

Селекционерът на Хърватия - Златко Далич даде формалната си конференция преди финала на Мондиал 2018 против Франция. Специалистът бе много прочувствен, като показа за компликациите в своя живот и редицата проблеми, които е имал за разрешаване в неговия отбор.

Далич мечтае за спечелването на купата, като разгласи, че статистиката е основана, с цел да бъде променяна.

Наставникът прикани за поддръжка и всички неутрални футболни почитатели.

 Виктор Димитров пред ТОПСПОРТ: Хърватия написа история, Белгия заслужава бронза повече от Англия
Виктор Димитров пред ТОПСПОРТ: Хърватия написа история, Белгия заслужава бронза повече от Англия

Вижте какво показа синът на Херо особено за нашата медия

" Винаги съм бил оптимист. Търся позитиви във всичко. Имахме доста проблеми, в случай че бях основал повече, нямаше да бъдем на финала. Културата на нашия народен тим беше в свадите, а играчите бойкотираха. Сега сме на край, а хората са на улицата и честват . Ако съм съдействал за дребна част от това, тогава съм доста благополучен ", съобщи Златко Далич.

" Много е тъжно, че това се случи с Калинич, само че няма да се занимавам с тези неща. От първия ден желаех солидарността и единството, тъй като тимовете, които нямаха това към този момент напуснаха надпреварата и са на плажа ", сбит е Далич.

 Понеделникът ще бъде почивен за половин Хърватия
Понеделникът ще бъде почивен за половин Хърватия

Собствениците на компании към този момент пускат чиновниците си в отпуск

" По време на моята кариера и в живота си , аз постоянно съм минавал по-трудния път и трябваше да се боря за всичко . Затова започнах в дъното на стълбата. Когато ме потърсиха от Азия, аз не се поколебах, тъй като знаех, че един ден ще работя с огромни играчи. Бях треньор на Ал Аин, който е Реал Мадрид от Азия . Стигнахме до финала на азиатски Шампионската лига, а това не би трябвало да се подценява при тази огромна конкуренция ", сподели още той.

Далич се завръща в Хърватия, с цел да поеме националния тим през октомври предходната година, откакто Анте Чачич бе уволнен. " Нищо не ми беше обещано на тепсия, за разлика от някои треньори в Европа, които получават сериозна работа на гърба на имената си като играчи. Свикнал съм да споделям, дайте ми Реал Мадрид или Барселона и ще печеля трофеи, само че в този момент съм на финала на Световното състезание ", прибавя още Далич.

 Нестор Питана ще свири Франция - Хърватия
Аржентинец ще свири огромния край на Мондиал 2018

Двубоят е в неделя

" Иска ни се целият свят да вика за нас, пък дано по-добрият да победи ", съобщи селекционерът Златко Далич.

" Не обръщам изключително внимание на статистиката. Тя съществува, с цел да бъде променяна . Стигнахме до финала, а в този момент дано да му се насладим и в това време да реализираме оптимален резултат. Ако обаче загубим, то да го сторим с достолепие ", добави експертът.

 Хърватия със удивително достижение
Хърватия със удивително достижение

Страната е втората най-малка в историята, която доближава финала
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР