Селекционерът на Гарет Саутгейт обяви, че и за него е

...
Селекционерът на Гарет Саутгейт обяви, че и за него е
Коментари Харесай

Саутгейт пожела на Кейн да подобри рекорда на финала на Световното

Селекционерът на Гарет Саутгейт разгласи, че и за него е любимец номер 1 да смъкна от върха във безконечната класация на голмайсторите на националния тим Уейн Рууни. Той се надява, че Кейн ще стане голмайстор номер 1 на британския народен тим по време на Световните финали в Катар. Вчера нападателят на донесе успеха на с 2:1 над, откакто вкара дузпа в 78-ата минута. Така 28-годишният състезател се изравни с Боби Чарлтън с по 49 гола, до момента в който Рууни има 53.

" Имената, които са към него в този момент, са невероятни. И той прави оценка по достолепие тази история. Всеки би споделил, че той е любимец с цел да усъвършенства върха ", счита Саутгейт. Попитан дали би желал да усъвършенства върха на Световното състезание, той отговори: " Бих желал Кейн да усъвършенства върха на финала! Мисля, че той е много спокоен по този въпрос, убеден е в себе си. Не знам дали може да се съпоставя с Джими Грийвс, който пък държи върха за най-вече голове приблизително на броя изиграни мачове. Но мисля, че той е по-близо до това феноменално достижение в сравнение с всеки различен ".

LATEST: Southgate hopes Kane will break England goalscoring record in World Cup final
— Hotspurs News Alerts (@AlertsHotspur)
Джими Грийвс, който умря предходната година, има 57 мача и 44 гола за осем години с екипа на Англия – от 1959-а до 1967-а година. Световното състезание в Катар – първото в историята през зимните месеци, ще се организира от 21-и ноември до 18-и декември. Както се знае, англичаните имат една-единствена купа през 1966-а година, а през 2018-а в Русия останаха четвърти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР