Селекционерът на Франция Дидие Дешан оцени много високо представянето на

...
Селекционерът на Франция Дидие Дешан оцени много високо представянето на
Коментари Харесай

Дидие Дешан: Играта ни беше достойна за място във финала

Селекционерът на Франция Дидие Дешан оцени доста високо представянето на своите футболисти при успеха против Белгия в полуфиналите на международното състезание. " Петлите " завоюваха с 1:0 и се класираха за финала в Москва, където чакат Англия или Хърватия.

" Това е просто необикновено. Пътят ни дотук беше доста дълъг, само че си заслужихме класирането за финала. Показахме темперамент и нрав. Белгия е страховит тим. Заслужават поздравления за представянето си ", сподели Дешан незабавно след дуела.

Според него френският тим се е показал ужасно във всички етапи на играта. " Бяхме на високо равнище както в отбрана, по този начин и в предни позиции. Показахме, че можем и да диктуваме темпото, и да играем на контраофанзива, когато се постанова. Показахме игра, почтена за край. "

На конференцията след мача френският селекционер съобщи, че тимът към момента не е превъзмогнал огромното отчаяние от изгубения край против Португалия (0:1 след продължения) на европейското състезание на родна земя през 2016 година

" Помня какво се случи преди две години. Беше толкоз мъчително. Искаме да спечелим идния край, тъй като към момента не сме преодолели финала на европейското. Това е спорт и ние имаме шанса и привилегията да донесем наслада на френския народ ", сподели още Дешан.

Той може да стане едвам третият човек в историята на футбола, който печели международната купа и като състезател, и като треньор. Досега това са правили единствено бразилецът Марио Загало и германецът Франц Бекенбауер.

Дешан обаче отхвърли да прави съпоставения с шампионския тим на Франция от 1998 година, на който той беше капитан. " Всеки би трябвало да живее в своето време. Аз в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай не съм споменавал моята история и триумфи (пред играчите). Някои от тях не са били родени, само че са виждали фотоси. Онзи миг принадлежи на доста французи, които са го претърпели, само че не и на младото потомство. "

" Тук съм, с цел да напишем нова страница в историята, най-красивата страница. Не споделям, че не се гордея с това, което постигнахме преди 20 години. Но не може непрестанно да гледаме обратно ", сподели още Дешан.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (422)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР