Селекционерът на еквадорския национален отбор Густаво Алфаро не иска неговите

...
Селекционерът на еквадорския национален отбор Густаво Алфаро не иска неговите
Коментари Харесай

Треньорът на Еквадор: Никога не сме се оплаквали, базирахме работата си на мечти

Селекционерът на еквадорския народен тим Густаво Алфаро не желае неговите играчи да се държат като жертви в идното присъединяване на Световното състезание по футбол. Еквадорците ще играят в мача на откриването против домакина Катар на следващия ден.

Със състава няма да бъде един от главните играчи на Еквадор Байрон Кастийо, който не бе включен в състава за Мондиала поради жалбата на Чили, че е играл непозволено в квалификациите, защото същинската му народност е колумбийска.

Не искайки да рискува спомагателни правосъдни провокации, Алфаро взе мъчителното решение да не вика Кастийо за Световното. " Ако бяхте видели единствено болката, която Байрон трябваше да понесе. Ако бяхте видели болката на целия тим, любовта на тима към Байрон. Байрон за нас е знак и той ще бъде с нас на терена на следващия ден, даже и да не е там ", сподели Алфаро по време на конференция.

Трудностите, пред които Еквадор се изправи, калиха характера на играчите на Алфаро, които съгласно него отхвърлиха да играят ролята на жертви. " Трябваше да преминем през неща, през които не искахме. Казах на моите играчи, че всичко зависи от гледната точка: в случай че желаете да станете жертва, тогава, дръжте се като жертва. Погледнахме на всичко това като на затруднение, през което трябваше да преминем, в никакъв случай не сме се оплаквали, базирахме работата си на фантазии и фантазията ни беше да играем на това Световно състезание ", сподели още Алфаро.

Треньорът се надява неговият тим да завоюва в първия мач на шампионата. " Катар се приготвя за семейството на шампионата повече от 12 години. Те играха другарски срещи последните 5-6 месеца и са доста добре проведен и квалифициран тим ", разяснява Алфаро.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР