Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес сравни звездата на тима Еден

...
Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес сравни звездата на тима Еден
Коментари Харесай

Роберто Мартинес: Еден Азар е Майкъл Джордан на футбола, виждам го със Златната топка

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес съпостави звездата на отбора Еден Азар с баскетболната легенда Майкъл Джордан, като също по този начин изрази мнение, че крилото на Реал Мадрид в някой предстоящ миг ще завоюва “Златната топка”.

“Виждам Азар по какъв начин печели “Златната топка”. Има всичко належащо на своя страна да продължава по този начин и да завоюва тази премия. Нивото му на игра във Франция (за Лил - б.р.) беше такова, каквото очакваш от претендент за “Златната топка”. Винаги играчи с неговия профил са в битката за наградата. Заради това, което направи в Челси и Франция. Трудно е за един задграничен футболист да бъде лицето на план, чиято цел е купата в Ла Лига. Той е състезател, на който се стремиш да дадеш финалния пас - като Майкъл Джордан. Азар е Майкъл Джордан на футбола. Жалко, че ще пропусне “Ел Класико”. Контузията му е по-тежка, в сравнение с наподобява. Сигурен съм, че Тома Мюние е бил тъжен след мача. Не съм приказвал с Азар в последно време. Бях на мача с Пари Сен Жермен, а Еден не е от вида играчи, които ще изоставен мача при най-малкото нещо. Веднага разбрах, че контузията е сериозна. Мислех, че може да отсъства за по-дълго от това, което оповестиха първоначално”, съобщи Мартинес пред El Larguero.
" Hazard is football's Michael Jordan, a future Ballon d'Or winner " https://t.co/QPkbqxge9p as for Thibaut Courtois, " There's no one like him, he's the world's No.1 " - Roberto Martínez pic.twitter.com/qmYmM18tuG
— AS English (@English_AS) December 6, 2019 Той не спести похвалите си и за титулярния пазач на своята селекция Тибо Куртоа, чийто клубен тим също е Реал Мадрид. “Марк-Андре тер Стеген и Ян Облак са разнообразни от Куртоа. Той е най-хубавият в света. Няма различен като него. Присъствието на Куртоа му разрешава да покрива ъгли, които другите вратари не могат да доближат. Той има невероятна съгласуваност, както и темперамент. Следи играта и бързо стартира контраатаки. Той е съвременен състезател. Не е елементарно за един футболист да бъде толкоз непрекъснат. Каквато и хвалба да му направя, тя даже не е и покрай това, което той заслужава”, добави експертът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР