Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви,

...
Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви,
Коментари Харесай

Ясен Петров: Футболистите ще са под напрежение, но аз съм оптимист

Селекционерът на българския народен тим по футбол Ясен Петров съобщи, че избраниците му ще бъдат подложени на огромно напрежение в контролния мач против отбора на Франция. Двата отбора излизат един против различен в Париж на следващия ден (8 юни), като за " петлите " това ще бъде последна инспекция преди началото на европейското състезание.

Под управлението на Петров " лъвовете " към момента нямат победа, като това ще е трета контрола в последните седмици. Те записаха тъждество със Словакия и загуба от Русия.

Снимка: Reuters

" Смятам, че на следващия ден ще сме подготвени за дуела. Ще използваме тази опция да се покажем против един от най-големите тимове в света. Имаме доста положителни млади играчи, за които ще им е потребно. Футболистите ще бъдат подложени под доста огромно напрежение против подобен противник ", съобщи Петров.

" Искам да видя един тим, който желае да покаже себе си, да затрудни Франция, да бъде подсилен. Този тим има потребност от поддръжка. Искаме да променим доста, само че тези млади момчета би трябвало да бъдат подкрепени. Те могат да заявят себе си на следващия ден. Уникален миг е на следващия ден. Трябва да са положителни, дисциплинирани и да си оказват помощ. Знам, че доста хора не ми имат вяра, само че ние сме оптимисти. Виждам добър колектив и въодушевление. Това един ден ще докара до резултати ", добави той.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът съобщи, че футболистите са натрупали много отмалялост през последните дни, като не пожела да разкрие с каква тактичност отборът ще опита да се опълчи на международните първенци.

" Надявам се, че на следващия ден ще издържим. Много ще ние мъчно, тъй като някои от футболистите ще изиграят трети следващ мач. Утре темпото ще бъде високо. Ще ни би трябвало към един час да кажа какво ме впечатлява във Франция. Имаме си нашите причини и за нас това ще е един скъп опит. Казах, че Франция си направи изводите от дуела с България през 1993 година. Дай Боже и ние да тръгнем нагоре. Дано се възползваме от този знак. Пожелаваме си го ", безапелационен е Петров.

През 1993 година в Париж се игра мача сред България и Франция, а " лъвовете " се класираха за международното състезание след гол на Емил Костадинов в последните минути на срещата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР