Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски говори
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Връщаме се леко разочаровани, но това беше максимумът

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски приказва незабавно след завръщането на тима на летище " София " от Тбилиси, Грузия, където " лъвовете " участваха на Евробаскет 2022.

Барчовски показа, че има леко отчаяние в тима, само че добави, че сложни отборът е можел да изцеди освен това.

" Мога да кажа, че се връщане леко разочаровани, само че и удовлетворени. Направихме каквото можахме. Трудно можеше да изцедим освен това. Като връщам нещата обратно, постоянно е можело да прибавим нещо, само че това е. Мина. По време на цялото съревнование се мъчихме. Играчите дадоха каквото можаха. Отборите от нашата група, които отпътуваха за Берлин, не бяха толкоз по-силни от нас. Бяхме доста близко. Това близко и малко е доста. Като подготовка, селекция и мотивация, 100 неща са. Не се връщаме разочаровани. Не летим в облаците, нещо приблизително ", стартира Барчовски.

Треньорът на " лъвовете " насочи взор и към бъдещите мачове на България, като разкри, че към този момент има две оферти за гардове, които да заменят Дий Бост и приказва малко повече за отказването на Чавдар Костов.

" Готов съм за две оферти за гард. Трябва да се приготвят всички документи и да потеглят. Ноември идват две доста тежки гостувания. На мен ми звучат доста съществено, не знам в какъв състав ще сме. Чавдар Костов - не ми го сподели непосредствено, само че не е непринудено (решението му да приключи кариерата си в националния отбор). Обмисляно е. Подмладяването е поизвършено. Доста млади играчи са в състава. Някои липсваха поради травми. Много деликатно би трябвало да се прави. Ноември имаме доста значими два мача. Трябва да сме първи в тази група, с цел да избягаме от спомагателната пресявка. Още като състезател съм го преживявал. Едвам излязохме от групата. Ноември месец, след което ще се мисли стратегически напред ", разяснява селекционерът.

Барчовски приказва още и за неналичието на конкуренция от български състезатели на главните постове, която пречи на нашия тим да бъде равносилен на всички останали.

" Едно наслаждение щеше да е още една победа. Там щяхме да срещнем някои всред Словения, Франция и Германия. Пак щеше да си тръгнем минорно. Имаме си доста проблеми. По остарял български бит обичаме да ги демонстрираме и да ги вадим след съревнование изключително след неуспех. Трябва да се мисли доста. Не е моментът. Много мъчно произвеждаме. Нямаме конкуренция при гардовете, при центровете. Основните постове. Имаме Емил с габарити почти на тези, които се срещаме. При гардовете опираме на чужденци. Щеше ми се да има двама-трима българи. Не са подготвени. Има надарени момчета, само че са доста надалеч от истината ", показа наставникът.

Българският селекционер разкри още, че за жалост положителните резултати се дължат на ексцентричен баскетбол, до момента в който по негови думи обективната истина би била " нелицеприятна ".

" Съжалявам да го кажа, само че това малко е максимумът. По-близко сме до по-голяма загуба. Стигаме до някъде, само че губим най-после. Всичко е плод на ексцентричен баскетбол, на експлоадиране, кански старания. Резултатите не опират доста до обективната истина, тя не е доста лицеприятна ", разяснява Росен Барчовски.

Накрая Барчовски изрази вяра, че около звездата на отбора ни Александър Везенков ще се увеличи ползата на младите към баскетбола у нас.

" Със сигурност ще има по-голям интерес към младите. Във всички лагери, във всички зали ползата е голям. Виждат техен съотечественик (Александър Везенков) по-голям, който е водач в целия европейски баскетбол. Няма треньор, с който приказвах, които да не споделиха, че го харесват доста. Това е нещо неповторимо ", приключи Росен Барчовски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР