Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски даде

...
Селекционерът на българския национален отбор по баскетбол Росен Барчовски даде
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Горд съм с този отбор на България

Селекционерът на българския народен тим по баскетбол Росен Барчовски даде мнението си за последния мач на „ лъвовете “ на европейското състезание в Грузия.

В последния си мач от Група А в „ Тбилиси Арена “, „ трикольорите “ позволиха загуба с 80:89 от състава на Белгия и се просиха с фантазията си да играят в елиминациите на Евробаскет 2022, които ще се проведат в Германия.

Барчовски отдаде загубата на България две съществени аргументи – насъбраната отмалялост и ситуацията, основана от уредниците, в лицето на домакина Грузия.

„ Много условия помогнаха да загубим мача, само че ще стартира с това, че съм горделив с тима. Даже и в тази конюнктура, пробвахме докрая, изцедихме всичките си сили. Вчера играхме късен мач, прибрахме се след среднощ, вечеряхме до 1 часа сутринта, а Белгия игра ранен мач в 15:30 ч. Сложиха всички грузински доброволци на главите ни. Съдийски помощи не обичам – това не е опрощение, аз виждам играта на тима. Не можеше да имаме вчерашното атомно нахлуване. Потърсихме на полувремето активация и на Димитър Димитров, Павлин Иванов и Чавдар Костов. Умората е страшна. Изпуснахме момента да направляваме резултата. Обективно видяно, доста мъчно можем да спечелим подобен мач. В друга конюнктура, мачът щяхме да го спечелим “, стартира експертът.

„ Белгийците имат добър треньор и атлетични реализатори, които пазят съперника по друг метод, главно със промяна, което стопира отворените стрелби на Везенков и на Дий Бост. Ние направихме бърка. Даже и при нашите смени допуснахме да ни вкарат тройки и не бяхме нападателни, това е единствено поради насъбраната отмалялост “, продължи той.

„ Показахме добра игра, изключително в нахлуване, отбраната бе по-слабата ни част. Този индикатор леко се усъвършенства в последните мачове, само че незадоволително. Имаме доста проблеми, които са присъщи за целия ни баскетбол, освен за националния тим “, приключи Росен Барчовски.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР