Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков коментира предстоящата европейска

Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков коментира предстоящата европейска ...

Красимир Балъков: Мачът с Черна гора е възлов.


Селекционерът на българския национален отбор Красимир Балъков коментира предстоящата европейска квалификация срещу Черна гора, която е в петъчния ден.

"Не е добре на никой треньор да има толкова много проблеми, но и колегата от националния отбор на Черна гора има проблеми. В националния отбор е така, на Георги Костадинов му прави чест, че е тук, независимо от контузията", започна Балъков. 

"Съперникът има доста силни футболисти, но сме готови с варианти. Този мач е възлов и за нас, и за тях. Ще се опитаме да излезем победители в този мач. Освен Англия, всички други искат да побеждават, отборите са изравнени, всички искат да печелят точки, минусът е, че нямаме много играчи в големи европейски клубове. Виждам позитивно развитие, целта е март трябва да съсредоточим всичко, тези мачове са за чест и победа", коментира още Балъков.

"Черна гора има двама нападатели, изключително опасни, имат и опитни футболисти в средата на терена, няма да ни бъде лесно, наясно сме със задачата, която ни очаква. Имаме си и силни страни, надявам се да покажем добро лице и синхрон, разчитаме на характера и колектива, както и заряда, който искаме ние като треньори от футболистите", добави още той.

"Имах две неприятни контузии в последния месец, целта е да помогна на отбора, Черна гора е един добър отбор, но ние не им отстъпване по нищо, ще бъдем концентрирани и ще се опитаме да изпълним треньорските указания", каза халфът на националния отбор Георги Костадинов.

"Пропуснах и предните два лагера поради контузии, точките, които имаме не отговарят на нашето ниво, след тези загуби ние станахме още по-единни, през март ще покажем, че сме готови на 100 %", добави той.

"Позитивната енергия ни трябва, но и самочувствие, добра организация, ако покажем това, ще тръгнем с 3 точки. Ще оперирам носа през декември след последния мач в Русия".

Източник: gong.bg