Селекционерът на българския национален отбор Илиян Илиев сподели очакванията си

...
Селекционерът на българския национален отбор Илиян Илиев сподели очакванията си
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Азербайджан е сериозен съперник, ще бъде интересно да играем срещу Танзания

Селекционерът на българския народен тим Илиян Илиев показа упованията си преди шампионата в Азербайджан, проведен от ФИФА, в който „ лъвовете “ ще вземат участие и ще играят против домакините и против Танзания.
Прочетете още
Опитният експерт приказва пред азерското издание „ azerisport.com “:

- Този месец вашият тим ще взе участие в мини-турнира от FIFA Series в Баку. Ще доведете ли множеството играчи от първия тим тук или желаете да тествате други играчи?

Поканихме 26 футболисти, 14 от които играят в чужбина. Някои от играчите, които виждаме в националния тим, ще отидат в младежкия тим. Факт е, че българския народен тим до 21 години го чакат доста значими квалификационни мачове.

- В Баку ще играете с Азербайджан и Танзания. Какво ще дадат тези мачове на вашия тим?

Първо желая да отбележа, че приехме предлагането да участваме в този шампионат, защото Азербайджан основава доста положителни условия за нас. Освен това, няма да се постанова да пътуваме прекомерно надалеч поради тези два мача. Освен това самият народен тим на Азербайджан е доста добър тим. Това е сериозен противник, тим, който победи Швеция с 3:0, заслужава почитание. Освен това в националния тим на Азербайджан има доста играчи от Карабах, който се състезава сполучливо в Лига Европа. Между другото, към този момент се разбрахме да проведем другарски мач с вашия тим в България. Що се отнася до националния тим на Танзания, те също са добър тим, който взе участие в последната Купа на африканските народи. Ще бъде забавно да играем и против тях.

- Интересното е, че доста българи играха в Азербайджан, само че в този момент към този момент не са тук. С какво мислите, че е обвързвано това?

Като старши треньор на Черно море и на националния тим на България считам, че би било добре български футболисти да играят в Азербайджан. AZPL (б.р. азерското първенство) е добра, конкурентна лига. Времето ще покаже всичко. 

- Какво можете да кажете за представянето в Карабах на двамата Андраде – Патрик и Леандро, които преди този момент играха под ваше управление в Черно море? Общувате ли с тях?

Следим представянето на нашите някогашни играчи. Доволни сме от триумфа на Патрик и Леандро. Но почтено казано, не поддържам връзка постоянно с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

- Азербайджанският бранител Джалал Хюсейнов играе за българския Арда. Виждал ли сте играта му и какво можете да кажете за него?

Като старши треньор на Черно море съм гледал всички мачове от българското състезание. Хюсейнов го познавам доста добре. Той е млад. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР