Селекционерът на българския национален отбор и бивш треньор на Марица

...
Селекционерът на българския национален отбор и бивш треньор на Марица
Коментари Харесай

Представиха официално Иван Петков в Прометей

Селекционерът на българския народен тим и някогашен треньор на Марица (Пловдив) Иван Петков беше публично показан като ментор на украинския Семеен кодекс Прометей (Камянске), част от който е разпределителката Лора Китипова. Веднага след идването си в Украйна, Петков отиде да се запознае с новия си тим.

44-годишният български експерт можеше да дебютира още през днешния ден отпред на Прометей в дербито с Орбита-ЗНУ-ЗОДЮСШ (Запорожие), само че мачът бе отсрочен поради позитивни резултати за ковид в тима на Орбита.

" Тук съм поради волейбола. Прометей е доста упорит план, шефовете влагат душата си в него. Много се надявам да осъществявам тези упоритости. Като начало би трябвало да се срещна с тима, както и да схвана от сътрудниците си от треньорския щаб, по какъв начин са работили с волейболистките преди и какво мислят за играта на всяка от тях. Разбира се, ще трансформира нещо. В последна сметка е обикновено, тъй като всеки треньор има лична визия за работа. Но в близко бъдеще няма да има съществени промени, просто нямаме време за тях. Постепенно ще преведа подготвителния развой съгласно личната си визия, той ще се основава на потреблението на мощните страни на волейболистките и, несъмнено, ще употребявам опита и на помощниците си ", разяснява Петков в първото си изявление за клубния уебсайт .

" Мисля, че Прометей се състои от качествени украински играчи, като някои от тях играят и за националния тим на Украйна. Освен това има мощни чужденки - Лора Китипова, Шара Венегас и Даями Санчес. Тоест като цяло усещането ми от тима е доста положително. Това е мощен тим, само че би трябвало да го разуча персонално и по-късно да си направя заключения. Знам, че идващите месеци ще бъдат доста значими за Прометей. Все отново би трябвало да изиграем мача за Суперкупата на Украйна, след което два мача за Купата на CEV против КСМ (Търговище). Така, че за начало желая да се срещна с треньорския щаб на клуба, с цел да схвана в каква посока би трябвало да продължим напред ", показа още българският треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР