Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев обяви, че всички

...
Селекционерът на българския национален отбор Георги Дерменджиев обяви, че всички
Коментари Харесай

Дерменджиев: Не искам националният отбор да се използва като визитка от футболистите

Селекционерът на българския народен тим Георги Дерменджиев разгласи, че всички в отбора схващат, че не би трябвало да употребяват тима единствено за визитка. Той стори това на брифинг преди утрешното домакинство от Лигата на нациите против Ейре.

" Поради ситуацията, която е в целия свят, естествено към 6 месеца не е имало общ брой на националния тим. При тази динамична конюнктура. Някои играчи като Кирил Десподов пострадаха в подобен миг, който беше значим за нас. Но с тези момчета мисля, че ще извлечем максимума от тези два дуела.

" Това се явява като генерална подготовка. Искам тези, които ще играят да потвърдят себе си в националния тим. Решението го има. Аз мога да ви кажа по какъв метод е станало решението. Вие ще знаете кой е първи, втори и трети капитан. Като излезем извън ще стане, защото желая първо да го оповестя на играчите. Футболистите избраха трима от тези 11 индивида. Ще го разберете след минути. Първо ще го оповестя на тях ", добави селекционерът.

" Приципно е притеснително. Георги Терзиев, Вандерсон, Пламен Илиев, Попов. Няма ги, контузени са. Аз разгадавам на определените от мен момчета, имам вяра им ", добави той.

" Наясно съм със състава. Самият мач ще покаже по какъв начин ще излезе след това. Самата подготовка на тимове не е равномерна. Получиха се много мачове за тези тимове, които играят в Лига Европа и Шампионска лига ", съобщи още той.

" Има млади момчета. Аз съм доста удовлетворен от Филип Кръстев, че е с първия тим. Имах няколко диалога с него. Той е интелигетно момче. Пожелах му да тръгне в вярната посока. Смятам, че ще се оправи с тази тежест. Добре е, той да е в първия тим. Ако има опция, ще влезе да играе ", съобщи той.

" Имахме диалог с Емо Костадинов, с треньора на младежите и с треньора на 19-годишните. Постигнахме едно съглашение. Ставаше въпрос и за младежи и за 19-годишни. За това и някои от другите момчета са в младежкия тим. Искам да им пожелая триумф и да завоюват в двата им мача ", сподели още Дерменджиев.

" Аз съм споделил на играчите, които са тук, че желая да променим в добра посока тяхното наличие и наличието на националния тим. Искам да имат такова мислене, че дадат 100%. Не да го употребяват като визитка. Играчите го схващат. Но, когато ние играем и даваме максимума от себе си е друго, а не да се опасяваме ", разгласи той.

" Смятам, че би трябвало да гледаме положително към националният тим. Вярвам в момчетата, можем да създадем изненада ", показа още той.

" Ивелин Попов е един водач. Винаги ще бъде потребен за националния тим. Преди окончателното му решение говорихме доста в детайли. Той изрично съобщи, че няма да взе участие. Той е водач, който ще липсва. От тогава не съм приказвал с него на тази тематика ", разгласи Дерменджиев.

" Ние желаеме да се представяме добре. Коментирахме и това с играчи. Да, това ще приготви баража за Унгария, само че ние би трябвало да даваме максимума, с цел да извлечем оптималното като точков актив ", съобщи от селекционерът.

" Различна е подготовката на двамата. Страхил Попов има единствено една контрола. Сисиньо има доста мачове, само че има и отмалялост в него ", добави Дерменджиев.

" Гледал съм мачове на всеки играчи. Това е моят избор за футболистите. Всички мачове на Гълъбинов съм гледал, когато е играл. Кръгът е много необятен. За това сме коментирали, че всеки би трябвало да си заслужи мястото в националния тим ", добави Дерменджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР