Селекционерът на българските национали Младен Кърстаич изрази смесени чувства след

...
Селекционерът на българските национали Младен Кърстаич изрази смесени чувства след
Коментари Харесай

Селекционерът Кръстаич: Аз съм повече българин от българите

Селекционерът на българските национали Младен Кърстаич изрази смесени усеща след равенството със Сърбия в европейските квалификации - 1:1 в Разград.

Тимът ни безусловно бе на секунди от първа победа в групата и тя би била много влиятелна, защото западните ни съседи са любимци за класиране, бяха на Световното в Катар, капацитетът им е доста по-голям от нашия.

Младен Кръстаич, подложен на критика от началото на акцията, беше удовлетворен от играта и себераздаването, само че и наскърбен от изпуснатите три точки против своите сънародници. 

" Недоволни сме от резултата. Водихме мача. Срещу Литва доминирахме, днес(бел. ред.) също създадохме много благоприятни условия, много обстановки. Изключителен мач против най-силния тим в групата - този на Сърбия, с доста огромни характерности. Никой от вас не е очаквал да се представим по този начин. В огромни моменти момчетата демонстрираха зрялост. Може би единствено най-после трябваше да играят още малко по този метод. 96 минути демонстрираха, че имат бъдеще ", стартира Кръстаич на брифинга

" Доволен съм от играта, от отношението на футболистите в тренировките. Промяна не се прави елементарно. Ситуацията е такава, каквато е. Но тимът има бъдеще. От четирите квалификации не мога да бъда удовлетворен от първото полувреме с Унгария. С Черна гора се представихме доста по-добре, получихме безразсъден гол през второто полувреме, а изпуснахме шансове ", добави треньорът.
 Младен Кръстаич. Снимка АП/БТА

На въпрос дали това е най-хубавият мач на тима под негово управление, той отговори:

" Не мога да кажа дали това е най-хубавият ни мач. Но отново ще кажа, че в тези четири мача точките не отговорят на играта ни. Не знам в Сърбия, само че знам в България какъв брой хора чакаха да паднем с 0:5. "  

" Преди мача, вие в Сърбия не можехте да кажете и пет имена от българския тим, нали? Доволен съм, че играчи, които не играят в клубовете си, демонстрираха качество. Никой не направи такава радикална смяна, да пусне толкоз млад тим. Децата през днешния ден демонстрираха, че България има забавни млади момчета ", удовлетворен беше Кърстаич, обръщайки се към сръбските кореспонденти.

След това се обърна и към хората в България, които постоянно подлагат на критика тима:

" Аз мога да устоя на натиска и на рецензия на експертите. Искам да благодаря на публиката, която пристигна да поддържа момчетата. Още против Черна гора играчите бяха приветствани и това е оценка. На мене не ми трябват овации. Аз по различен метод одобрявам нещата, само че футболистите имат потребност от поддръжка ".

След това сръбски публицист попита треньора защо непрекъснато е обект на офанзиви, откакто е едвам от една година на поста.

" Аз съм просто индивидът, който наложи смяната. А посредством мене се нападна БФС. Аз съм с чиста съвест. А силата, която давам, ме прави повече българин от българите ".
Драган Стойкович: Голяма точка за нас, като се има поради по какъв начин можеше да свърши мачът
" Като знаем по какъв начин можеше да свърши този мач, това е огромна точка за нас. Труден мач, това и чакахме. Всички споделяха, че това е млад тим, само че аз знаех, че ще бъде доста, доста мъчно. Имаше доста неточности при пасовете, това ни затрудни. В последна сметка тази точка пристигна в последния момент и би трябвало да сме удовлетворени ", стартира легендата на някогашна Югославия и Сърбия Драган Стойкович-Пикси след края на мача в Разград.

Той призна, че някои от футболистите му фактически не са в положително физическо положение:

" Говорих с играчите и всички са на едно мнение. В края на сезона има доста момчета отвън форма или недобре тренирани. В последна сметка никой не те пита това, когато излезеш на терена. Там просто би трябвало да дадеш всичко от себе си. "

" Изиграхме три мача до момента, два като посетител и един вкъщи. Четири точки като посетители, три вкъщи. Така че следваме някакъв проект, макар че всички биха били най-доволни, в случай че победим. Имайки поради кадровите проблеми, изключително в офанзива, тази точка е в действителност огромна за нас в световния проект на група ", приключи Пикси.
Кирил Десподов: Изпуснахме голям шанс, само че надграждаме
" Можехме да победим и в Литва, и през днешния ден и щяхме да имаме 6 точки и да сме в играта за класиране. И да имаме еднакъв брой точки със Сърбия, нали по този начин? Изпускаме си шанса, само че аз мисля, че надграждаме. Това е ", стартира голмайсторът за нашия тим Кирил Десподов пред Българска национална телевизия.

" Казах, че в случай че играем футбол без боязън, ще създадем прекрасен мач. Това единствено на нас може да ни се случи - в последните секунди да ни вкарат. Целият тим се нуждаеше от тази победа. Създадохме положения, само че просто не знам какво да кажа. В момента главата ми не е тук.

Играем за България. Мисля, че през днешния ден се получиха нещата за всички момчета. Няма кой да не бъде окуражителен, всички се раздадохме на 200 %. Малко самообладание към тези млади играчи. Така би трябвало да играем - атакуващо, да пресираме ", добави крилото на " Лудогорец ".
 Кирил Десподов. Снимка Българска телеграфна агенция

За попадението на сърбите и дали има неточност от наша страна, той отговори:

" Нормално е да има неточности. Това са играчи на по 20-22 години, липса на опит. Топката трябваше да я търсят 15 минути в трибуните, да се чудят къде тъкмо сме я изритали. А ние я загубихме в центъра и ни вкараха гол. Не упреквам индивида, който е изгубил топката, само че това е - риташ топката и край. Има 10 секунди. Ще тръгнем да лъжем играчите ли, какво ще вършим? "

" Искам да благодаря на играчите на Сърбия - изключително почитание. И от треньора, и от футболистите. С никого не са се карали по време на мача, не съм забелязал. Даже си говорихме. И по този начин ще бъде и от наша страна при гостуването във втората среща ", приключи Десподов.
Георги Русев: Такива мачове оказват помощ да се израства
" Неприятно е, че ни изравниха по този начин в последните секунди. Само овации за целия тим и за себераздаването, което показахме против дръзвам да настоявам - най-добрият тим в групата. Ако мога да трансформира нещо, бих желал да трансформира онази обстановка през първото полувреме, когато останах очи в очи с вратаря. Може би не изиграх обстановката по най-хубавия метод и пропуснах ", съобщи Георги Русев.

" Още първоначално с първите единоборства, като опипахме обстановките на терена, видяхме по какъв начин не са нито по-здрави, нито по-бързи. Да, имат огромна класа, играят в огромни тимове. Имат високо самочувствие, знаят по какъв начин да играят, само че това не ни попречи да покажем едно положително лице.

Да, такива мачове оказват помощ да се пораства, да се натрупа самочувствие. Играеш против Душан Тадич, капитан на " Аякс ", Сергей Милинкович-Савич от " Лацио ", желаят го за 70-80 милиона евро топ тимовете. Това е едно преимущество за идващите мачове ", добави играчът на ЦСКА 1948.
 Георги Русев. Снимка Българска телеграфна агенция

" Вложихме сила, само че когато играеш за националния тим постоянно би трябвало да си на 100 %. И треньорският щаб прави всичко допустимо да сме готови против дадения противник. Това се желае от нас - себераздаване, тъй като не всеки ден се играе за България, не всеки има шанса да играе за България.

Когато ти вкарат подобен гол 10 секунди преди края, даже топката беше в нас… липсва ни това. Виждате, колкото и да сме стимулирани, нямаме го този опит на това равнище против такива тимове към момента. Някои обстановки можехме да ги изиграем доста по-добре, само че не се получи. В последна сметка направихме всичко допустимо.

На тези, които ни поддържаха, желая да благодаря. Помогнаха за този резултат, мисля е позитивен против един добър тим. За тези, които ни мислят единствено неприятни неща, да са живи и здрави и да ни се радват още доста години ”, рече нападателят.
Валентин Антов: Трябваше да задържим топката надалеч от нашата врата
" Трябваше малко повече да успеем да задържим топката и да е по-далече от нашата врата. Може би, в случай че имахме малко повече опит или малко повече успокоение, евентуално нямаше да се случи. Но това не анулира всичките старания и цялата сила, която вложихме през целия мач. Тактиката ни проработи през днешния ден идеално, всички дадоха не 100, а 200 % от себе си. И доста ни е гняв, че не взехме мача, бяха първите думи на Валентин Антов.

Сърбите са добър тим, имат доста класни футболисти. Нормално е в последните моменти да се дръпнем, а те да натиснат. Въпреки че имахме няколко доста положителни обстановки за контраофанзива. И в случай че бяхме съумели да отиграем някои обстановки по-добре, можеше и да отбележим втори гол. Уцелихме и греда. Нормално е да ни натиснат ".
 Снимка Българска телеграфна агенция

" Вкараха ни гол в последната минута, какво мога да кажа. Случва се, мъчително е, само че го има във футбола. Раздадохме се на най-много. Щеше да е хубаво да вземем тези три точки, само че не успяхме. За страдание моите намеси не се оказаха задоволителни. Дано в идващия мач да вземем повече точки. Както всички знаем, подлагат на критика ни, само че това е млад тим. Дадохме всичко от себе си, играхме с голямо предпочитание. Ясно ни е, че не сме свръхестествен тим от международна класа, само че играхме като тим. Щяхме да се поздравим с успеха, в случай че не беше тази обстановка най-после ".

" С Петко Христов съм играл през всички възрастови обединения. Разбираме се отлично и през днешния ден намалихме значително обстановките на сърбите. Илия Груев е необикновен футболист и се показа на високо равнище. Напоследък е и водач в съблекалнята ”, рече бранителят.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР