Селекционерът на България Любомир Минчев говори доста пред медиите след

...
Селекционерът на България Любомир Минчев говори доста пред медиите след
Коментари Харесай

Любо Минчев: Някои неща се получиха, а други - не


Селекционерът на България Любомир Минчев приказва много пред медиите след днешната победа с 81:61 над Тунис. Наставникът счита, че крайния излаз от срещата не е индикативен за класата на противника и чака първенците на Африка да покажат по-добра игра в утрешния втори мач.

“Доволен съм, победихме, като игра на моменти играхме сносно, само че и на моменти правехме обикновени неточности. Особено в края. Важното е, че като за първа контрола - усърдие, предпочитание, беше добре. Нормално е играчите да са изтощени, не сме търсили прохлада сега”, сподели Минчев.

“Тунис са добър съперник. Това, че сме ги победили с 20 точки нищо не значи. Те са пристигнали нощес късно, Утре ще ни бъде много по-трудно. Ще завъртя състава на следващия ден, няма да стартирам по еднакъв метод. Не съм решил още окончателно”, проучва днешния мач той.

“Исландия играят с повече смени. Някои елементи, които не направихме през днешния ден или не станаха - това е нещо, което би трябвало да се случи. Имаме още една контрола и три-четири тренировки до Исландия”, сподели селекционерът по адрес на първия ни противник в квалификациите.

“Джейсън Уошбърн е бил шест или седем месеца контузен. Той е почнал да тренира преди два месеца, само че самостоятелно. Чисто баскетболно, пет на пет, не е имал тази опция. Водил е самостоятелни тренировки. Предпочетох да се скрие тази информация, с цел да забележим положението му. Той е мой състезател, по този начин да се каже и аз би трябвало да се грижа за неговия имидж. Ако не беше подготвен, нямаше въобще да обявим, че е дошъл”, добави Минчев.

“Разбирам доста добре желанието на Дий Бост за НБА. Винаги сме имали положителни и чисти връзки, само че когато заговорят мениджърите за НБА… Можеше да пристигна. Ако беше пристигнал незабавно след края на сезона и беше упражнявал, щях да го пусна. Това ни беше сделката. Не се дразня. Влизам му в ситуацията и му поисквам триумф. Дано успее да отиде в НБА”, приключи треньорът на България.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР