Селекционерът на България Красимир Балъков ще пусне изцяло обновена защита

Селекционерът на България Красимир Балъков ще пусне изцяло обновена защита ...

Изцяло нова защита за лъвовете в Подгорица.

Селекционерът на България Красимир Балъков ще пусне изцяло обновена защита в утрешната европейска квалификация срещу Черна гора. Очаква се отдясно на отбраната официален дебют да направи Георги Пашов, а капитанът на ЦСКА-София Петър Занев, който получи първа повиквателна от Балъков, най-вероятно ще бъде ляв бранител. Тандемът Кристиан Димитров и Антон Недялков почти сигурно ще бъде в центъра на защитата. Пресконференция и тренировка на националния отбор по футбол@@@
Интересното е, че четирима никога не са играли заедно.
В първия мач за България на Пашов, той с Димитров и Недялков прекараха заедно 59 минути на терена в Дъблин. Това се случи при последната контрола на "лъвовете" преди месец на "Авива Стейдиъм" срещу Ейре (1:3). Тогава обаче отборът игра с петима бранители, като Симеон Славчев и Иван Горанов бяха останалите двама защитници.

България - Косово@@@
Опитният Занев игра в първите двама мача от квалификациите при равенствата 1:1 с Черна гора и Косово, докато Недялков бе титуляр в последните пет мача на тима. Димитров бе титуляр в квалификациите единствено в дебюта на Балъков в Прага срещу Чехия (1:2), докато Пашов няма нито една минута в официален мач.

Пресконференция на българския национален отбор преди срещата с Кипър@@@
Както е известно, Бала има много проблеми в отбрана преди мача в Подгорица, след като титулярите му Страхил Попов и Васил Божиков напуснаха лагера заради контузии, а Николай Бодуров дори не попадна в разширения състав, въпреки че бе титуляр срещу Англия (0:4). Причината е, че бившият капитан на ЦСКА-София беше изваден от състава на "червените" преди два месеца и няма игрова практика. В английската столица и Георги Сърмов игра на линия на отбраната, но този път "трикольорите" ще са в схема с четирима защитници. Така със сигурност трима от четиримата чисти бранители от мача на "Уембли" ще бъдат променени. Англия - България 4:0@@@
Освен това и единственият от карето в Лондон - Недялков, може да има променена позиция, тъй като срещу англичаните игра краен бранител.

Източник: sportal.bg