Селекционерът на България Красимир Балъков публикува своята позиция след вчерашния

...
Селекционерът на България Красимир Балъков публикува своята позиция след вчерашния
Коментари Харесай

Балъков с позиция след расисткия скандал

Селекционерът на България Красимир Балъков разгласява своята позиция след вчерашния мач с Англия и последвалите нападки по негов адрес, че поддържа расизма. Чуждестранни медии скочиха на Бала, откакто думите на експерта след мача по отношение на държанието на публиката бяха преиначени. Дами и Господа,
" Категорично съдя и отхвърлям расизма като норма на държание, която опонира на актуалните човешки връзки. Това е фатализъм, приближаващ от предишното, който би трябвало да бъде изкоренен вечно.

Лично аз съм работил като треньор в редица български тимове с доста тъмнокожи играчи. Никога не съм правил разлика сред футболистите по отношение на цвета на кожата. Напротив - постоянно с готовност и угриженост съм се включвал в редица начинания в поддръжка на бедстващи и хора в потребност, подпомагал съм организации, които работят по отношение на дела, свързани с равенството и помощта за хора в неравностойно състояние.

Думите ми преди мача с Англия, че расизъм в България няма, бяха ориентирани към вътрешното ни състезание. Единични случаи може би, само че като цяло в световен мащаб, изрично подобен проблем не е съществувал. Огромното болшинство от публиката не взе участие в това. Така бе и на мача с Англия.

Искам да кажа нещо доста ясно: в случай, че е имало обиди на такава основа, аз като селекционер на националния тим сервирам своите извинения на британските футболисти и всички, които се усещат наранени.

В същото време се обръщам към хората, които употребяват обидни квалификации по отношение на мен в персоналната ми фейсбук страница, че това е неточно, а думите ми са извадени от подтекст и в случай че това не спре, ще подхваща правни дейности в своя отбрана.

Красимир Балъков "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР