Селекционерът на България Красимир Балъков потвърди тезата си, че иска

...
Селекционерът на България Красимир Балъков потвърди тезата си, че иска
Коментари Харесай

Балъков: Не искам временни резултати, а да играем модерен футбол

Селекционерът на България Красимир Балъков удостовери тезата си, че желае да вижда националният тим да играе съвременен футбол, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Той приказва пред медиите в Националната футболна база в Бояна преди евроквалификациите от група А против Черна гора (11.10) в Подгорица и против Англия (14.10) в София. Припомняме, че България се намира на последната позиция с 2 точки от 5 мача и към момента търси първия си триумф.

„ Единственият ни късмет да се класираме на Европейското е през баражите март месец. Дотогава футболистите ще имат късмет да потвърдят, че заслужават мястото си в тима. Искаме да забележим кои имат темперамент и могат да оказват помощ на националния тим. Играчи като Николай Михайлов и Николай Бодуров са опитни, от дълго време са част от националния тим и са се потвърдили. Тези, които не са извикани не са зачеркнати дефинитивно и имат своите шансове за март месец “, съобщи първоначално Балъков.

„ Най-много ме тормозят недоволствата на много от главните футболисти в тима. Това са Страхил Попов, Васил Божиков, Георги Костадинов, който е със строшен нос. Това е, за жалост, картината и не можем да разчитаме на някои от тези, на които желаеме да разчитаме. Марселиньо също има своите недоволства, само че да се надяваме, че няма да има други. В тези мачове желая да видя темперамент и предпочитание за игра. Нямаме богат материал, само че желаеме тези, които идват да дават всичко от себе си “, продължи експертът.

„ Искаме да спечелим всеки мач, само че в последно време не се получава. С всеки изминат лагер имам все по-добро чувство. Времето ни за работа е малко – разполагам с един ден и половина, което са три тренировки. Малко е, само че разгадавам на интелигентността на футболистите и тяхната централизация. Резултатите постоянно са значими. Аз въобще не обичам да изгубвам, само че в случай че желаеме да градим нещо за в бъдеще, би трябвало да се съобразяваме с развиването на модерния футбол. Искам да играем съвременен футбол, а не подобен, който 80-90% се играе в нашето състезание. Временните резултати с нищо няма да ни оказват помощ. От 16 година разчитаме на краткотрайни резултати “, установи Балъков.

Селекционерът също по този начин разкри, че старши треньорът на Лудогорец Станислав Генчев ще остане да работи с него в националния тим като асистент. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР