Селекционерът на аржентнинския национален тим по футбол Лионел Скалони шеговито

...
Селекционерът на аржентнинския национален тим по футбол Лионел Скалони шеговито
Коментари Харесай

Скалони: Ако Аржентина спечели Копа Америка, ще се оттегля

Селекционерът на аржентнинския народен отбор по футбол Лионел Скалони шеговито съобщи преди старта на Копа Америка 2019 за неговия отбор, че в случай че „ гаучосите” съумеят да побеждават на бразилска земя, той ще се отдръпна от треньорската специалност.

В предходните си две участия Аржентина непроменяемо губеше финалите си, като и в двата противник беше Чили (2015 и 2016). Тази нощ от 1 часа българско време Лионел Меси и компания започват с дуел против Колумбия.

Аржентинските почитатели несъмнено чакат футболистите да им се реваншират и за отпадането в 1/8-финалите на Мондиал 2018. Страната не е печелила огромен интернационален шампионат от 1993 година, когато завоюва последната си Копа Америка. В тази връзка Скалони реши да покаже възприятие за комизъм. „ Ако спечелим Копа Америка, считам да спра с треньорството”, разяснява експертът, който е на 41 години. „ Този тим игра два финала в Копа Америка. Важно е да го имаме поради и да помним какъв брой мъчно ни беше да стигнем до тях. Ето че не успяхме да вземем нищо от тях. Ще бъде доста мъчно и комплицирано.”

„ Тук сме, с цел да изиграем оптималния брой мачове и да покажем, че тези момчета умеят да играят футбол с националната фланелка”, добави треньорът.

Той, естествено, акцентира и смисъла да разполагаш с футболист и капитан от ранга на Лионел Меси. „ Искам да подчертая неговия възторг да играе футбол. Той е роден за това, роден е да печели. Ние сме усещане от неговото предпочитание и фактът, че го споделя с нас, ни прави изумително щастливи”, добави Скалони.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР