Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Скалони явно

...
Селекционерът на аржентинския национален отбор по футбол Лионел Скалони явно
Коментари Харесай

Селекционерът на Аржентина повика куп младоци за предстоящите квалификации

Селекционерът на аржентинския народен тим по футбол Лионел Скалони очевидно приготвя тима си за интервала след Лионел Меси, откакто извика ненадейно доста като численост млади играчи за идните мачове. За Аржентина остават още два кръга от Световните квалификации в зона Южна Америка.

Франко Карбони и Валентин Карбони, Алехандро Харначо, Николас Пас, Тиаго Хералник и Лука Ромеро са играчи, които играят в юношески лиги или втори тимове на европейските грандове, само че все пак Скалони ги взе в тима. Всички те са сред 18 и 20-годишни.

Самият Меси също е включен в групата, откакто пропусна последните два мача от акцията за Катар 2022 поради заболяване от КОВИД-19.

Аржентина играе с Венецуела на 25-и март вкъщи, а четири дни по-късно гостува на Еквадор в Гуаякил. Аржентинците по този начин или другояче са се класирали за Световните финали, тъй че Скалони употребява идните мачове с опознавателна цел за играчите и за опити от тактическо естество.

Шестимата дебютанти в тима му в никакъв случай не са живели в Аржентина. Те са родени в Европа в емигрантски фамилии и са цялостен артикул на европейската футболна реалност, сподели Скалони пред публицистите без да споделя дали приема това като плюс или минус в развиването им.

В състава също по този начин прави усещане, че участват петима вратари – включително Херонимо Руи от Виляреал, Хуан Мусо от Аталанта, Емилиано Мартинес от Астън Вила. Защитата се води от ветерана Николас Отаменди от Бенфика, както и от Николас Талиафико от Аякс и Кристиан Ромеро от Тотнъм. В междинната зона вършат усещане имената на Родриго де Паул (Атлетико Мадрид), Леандро Паредес (Пари Сен Жермен), Джовани Ло Селсо (Виляреал).

До Меси в линията на офанзивата участват Анхел Ди Мария, Пауло Дибала, Лаутаро Мартинес, Хоакин Кореа, Анхел Кореа и Джовани Симеоне.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР