Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се съгласи да намали заплатата

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се съгласи да намали заплатата
Коментари Харесай

И селекционерът на Англия си намали заплатата

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт се съгласи да понижи заплатата си с 30%. Очаква се решението му да бъде доказано от Футболната асоциация идната седмица.

Говорител на ФА сподели пред Скай Спортс: „ Финансовите последствия от ковид към момента не са известни, само че като организация с нестопанска цел желаеме да подсигуряваме, че ще предприемем подобаващия курс на деяние в поддръжка на по-широката организация и нашите чиновници. Ще създадем незабавно известие за идващите ни стъпки. “

Ходът на Саутгейт идва в края на седмицата, когато играчите от Висшата лига попаднаха под възходящ политически напън да понижат заплатите си.

Здравният министър Мат Ханкок се зае с тематиката по време на ежедневния брифинг на държавното управление в четвъртък, когато той съобщи, че футболистите от Висшата лига би трябвало да „ понижат заплатите и да играят своята роля “.

20-те клуба от Висшата лига се срещна с всички клубове, когато единомислещо се съгласиха да се съветват със своите играчи по отношение на „ композиция от условни понижения и отсрочвания в размер на 30% от общото годишно заплащане.

След този апел, Асоциацията на професионалните футболисти съобщи, че играчите от Висшата лига са подготвени да създадат „ обилни финансови вноски “, само че предизвестиха, че понижаване на заплащането с 30% ще има далечни последствия.

Le sélectionneur de l’Angleterre, Gareth Southgate, a accepté de baisser son salaire de 30% pour faire face à la crise du Coronavirus. [Sky Sports] pic.twitter.com/tinwGH0VAO
— PLFrance_
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР