Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт потвърди, че отборът му ще

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт потвърди, че отборът му ще
Коментари Харесай

Саутгейт: Ще спазваме правилата на УЕФА, останалото са хипотези

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт удостовери, че тимът му ще съблюдава разпоредбите на УЕФА, даже и играчите му да станат жертва на расистки обиди по време на идните квалификации за Евро 2020.

Преди няколко дни в изявление Тами Ейбрахам показа, че отборът може да напусне терена в София, при идното посещение на българския народен тим, в случай че се стигне до сходни неприятни подиуми. УЕФА обаче има доста съществени наказания, в случай че разпоредбите не биват спазвани.

“Има протокол на УЕФА и ние ще би трябвало да го съблюдаваме. Всичко останало е хипотетично, тъй като не знаем каква ще бъде обстановката като тим или за мен като управител. Най-важното нещо за мен е всички футболисти и целият щаб да знае, че имат подкрепа”, показа Саутгейт в навечерието на мача с Чехия.

„ Неизбежно беше, тъй като ние попаднахме в сходна обстановка в Черна гора и искахме да изясним какво може да се случи, в случай че нещо сходно ни сполети в бъдеще. Наясно сме към този момент. Искаме играчите да бъдат фокусирани върху футбола, да бъдат съдени за работата си на терена. Това, което би трябвало да направя, е да осигуря сигурна и безвредна среда за игра”, сподели още наставникът на „ Трите лъва”.

По време на конференцията Гарет Саутгейт беше запитан за думите на нападателя на Челси Тами Ейбрахам, че тимът може да напусне терена, в случай че някой от играчите стане жертва на расистки обиди по време на дуел от евроквалификациите. По тази тематика селекционерът показа: „ Ще обсъдим голям брой въпроси и всеки, който усети лек колорит на общото чувство и това, което беше разисквано, ще бъде маркирано като вероятно противоречие.”

„ Моите играчи са сложени в доста сложна обстановка всякога, когато биват разпитвани по тази тематика. И в случай че една тяхна дума не е на мястото си или е погрешно дефинирано изявлението, това води до проблеми, които биха могли да бъдат отнесени към други тимове.”

„ Ние сме 100% обединени във визията на нещата. В същото време играчите също имат право на глас. Те би трябвало да споделят каквото мислят, намерено и ги предизвиквам да го създадат, тъй като имаме шанса да променим нещата и то по доста значима тема”, приключи Саутгейт.

При демонстрация на расистки обиди протоколът на УЕФА включва три стъпки. Първата е реферът да спре за минутка мача и да изиска приканване по уредбата за прекъсване на обидите. Ако те продължат, той може да приключи мача за по-дълго и да последва по-сериозен апел за прекъсване на обидите. Третата стъпка е преустановяване на мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР