Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че няма да променя

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт обяви, че няма да променя
Коментари Харесай

Как Саутгейт и футболистите на Англия планират да спрат Хърватия

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разгласи, че няма да трансформира тактиката на тима за дуела с Хърватия от полуфиналите на международното състезание. В сряда на стадион " Лужники " в Москва 47-годишният треньор ще желае " още веднъж същото " от своя млад тим.

Въпреки че Хърватия ще е най-трудният противник, който британските футболисти ще срещнат от началото на шампионата, думите на Саутгейт допускат, че той ще продължи да разчита на същите реализатори и същата игрова групировка.

Попитан какво ще изисква от своите играчи в идния дуел, селекционерът на Англия съобщи: " Да продължим да вършим това, което вършим. Когато топката не е в нас, да играем с в действителност добра дисциплинираност в отбрана, с добра организация, с тактическа просветеност. Когато я притежаваме, да играем със свободата и експресивността, които имаме, и със същата конструкция и придвижване, които показахме до момента. "

Битката в центъра - ключът към триумфа

Хърватия има може би най-хубавата централна двойка полузащитници в шампионата в лицето на Лука Модрич от " Реал " (Мадрид) и Иван Ракитич от " Барселона ". Въпреки това Саутгейт даде индикации, че няма да пусне Ерик Дайър като спомагателен отбранителен халф до Джордан Хендерсън.

Със сигурност обаче британският треньор ще обърне особено внимание на мощта на хърватите в средата на терена.

" Те, схваща, се имат доста мощна халфова линия. Затова би трябвало да ограничим пространствата пред тях, да сме сигурни, че дистанцията и покритието на терена са верни, и да знаем по кое време тъкмо да пресираме ", изясни Саутгейт.

" Колкото по-висока е класата на противника, толкоз по-голям е рискът да пресираш по безсистемен метод и да бъдеш преодолян. Трябва да сме доста деликатни за това ", добави някогашният британски национал.

Факторът " Стърлинг "

Крилото на " Манчестър сити " продължава да бъде извънредно подложен на критика. Той направи големи пропуски от началото на шампионата, а пропилените обстановки в дуела с Швеция способстваха още повече за недоволството от него от страна на феновете на " трите лъва ".

Стърлинг няма гол за националния тим от октомври 2015 година Неговата роля за отбора на Саутгейт обаче несъмнено е от основно значение, каквато несъмнено беше и за впечатляващия сезон на " Сити ".

В този състав на Англия просто няма различен състезател, който да може по този метод да се измъква зад отбраната и с впечатляващата си скорост да дава смисъл на дългите подавания, с които тимът си служи.

 Как Саутгейт и футболистите на Англия възнамеряват да спрат Хърватия
© Reuters

Това обаче не е единственото, което Стърлинг носи на този отбор. " Мисля, че Рахим е фундаментален за метода, по който играем, поради придвижването му, позициите, които си открива, метода, по който пресира, работната му нравственос, способността да печели свободни удари и корнери, скоростта му, която нарушава компактността на другите тим ", съобщи Саутгейт.

" Рахим беше непрекъсната опасност против Швеция. Да, той не осъществя обстановките, които му се искаше да осъществя, само че за мен и играчите той остава основна част за метода, по който играем ", добави треньорът.

Силата на британското центриране

В шампионат, зависим на отличната организация в отбранителен проект на съвсем всички тимове, статичните положения се трансфораха в основен детайл за превъзмогване на сгъстените отбрани. Цели 42% от головете на това международно състезание пристигнаха след корнери, свободни удари или дузпи.

В Русия никой по-добре от англичаните не експлоатира това оръжие. Цели осем от единадесетте гола на " трите лъва " пристигнаха след статични обстановки. В основата на това с изключение на чудесно създадените обстановки и придвижването на всички играчи в наказателното поле са блестящите центрирания на Киърън Трипиър и Ашли Йънг.
Goals from set pieces at the #WorldCup

England- 8
Russia- 5
Uruguay- 5
Belgium- 4

BIG PART OF THE REASON WHY IT`S COMING HOME!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР