Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше тъжен след драматичната загуба

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше тъжен след драматичната загуба
Коментари Харесай

Саутгейт: Направихме голяма крачка напред, не мога да искам повече от отбора

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше печален след трагичната загуба от Хърватия на полуфиналите на Мондиал 2018, само че даде позитивна оценка на цялостното показване на отбора и съобщи, че в идващите години Англия ще става все по-силна.

" Играхме доста добре през първото полувреме. Държахме топката и като цяло контролирахме мача. Тогава беше значимо да вкараме втори гол. Дали поради неналичието на опит или тъй като водехме в резултата, само че след почивката позволихме на противника да вземе самодейността. Не използвахме възможностите си. Бяхме напрегнат и то ни се отрази ", разяснява Саутгейт.

" Хърватите имат доста опитни футболисти, което си пролича. В продълженията мачът още веднъж ссстана равносилен. На това равнище детайлите са от решаващо значение. Хърватия вкара втори гол, а ние не можахме да отговорим. Желая им триумф на финала. Те демонстрираха воля и са почтени да играят в последния мач ", джентъменски призна наставникът на британците.

" Трябват ми няколко дни, с цел да проучвам дуела. Сега раззочарованието е голямо. Най-важното е да използваш опциите си. Всички футболисти са тъжни, само че аз се гордея с тях. Постигнахме доста. Дадохме позитивни страсти на почитателите. Убеден съм, че страната ни се гордее с този тим. След като мине известно време, ще си създадем позитивни заключения от международното състезание. Не мога да желая повече от играчите, които към този момент преодоляха толков доста трудности ", продължи Саутгейт.

" Никой не мечтае да играе в мач за третото място. Имаме няколко дни, с цел да се подготвим и би трябвало да защитим достойнството си. Винаги се стремим да побеждаваме. За 24 часа ще е мъчно да се върнем в това психическо положение, в което бяхме преди полуфинала, само че това е още едно тестване ", акцентира някогашният британски национал.

" Хари Кейн даде всичко от себе си за тима. Не мога да желая повече от него като футболист като капитан и като персона. Натрупахме опит и направихме огромна крачка в развиването си. В съпоставяне с преди две години, в този момент имаме нрав на победител. През последната седмица имахме доста проблеми и се справихме с тях. Никой и нищо не ни подсигурява, че още веднъж ще стигнем до това ходило, само че дълготрайната ни цел е постоянно да играем четвъртфинали и полуфинали. Много от футболистите получиха нужното самочувствие на интернационалната сцена, което ще им е от изгода ", продължи Саутгейт.

" Имаме добър жанр на игра, само че не сме съвършени. Трябва да продължим да се развиваме. Победихме някои мощни тимове, от които преди сме губили. В отбора ще бъдат интегрирани и още млади футболисти. С тяхна помощ ще станем още по-опасни за противниците си ", добави британският селекционер.
Мондиал 2018 1/2 кръг, сряда 11 юли  Хърватия 2:1краен резулат  Англия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР