Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше доста критичен към представянето

...
Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше доста критичен към представянето
Коментари Харесай

Саутгейт: Срещу Франция трябва да сме перфектни

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт беше много сериозен към представянето на тима в осминафиналния мач против Сенегал на Мондиало 2022. Британците завоюваха с безапелационното 3:0, само че Саутгейт призна, че през огромна част от първото полувреме отборът е бил колелбив. Той обаче похвали успеваемостта в офанзива, която се оказа решаваща за крайния резултат.

“Най-много ми хареса успеваемостта ни в предни позиции, както и играта ни без топка. В първите 25-30 минути бяхме сковани. Най-добрите ни положения пристигнаха след отнети топки в средата на терена. В това връзки Джордан Хендерсън и Джуд Белингам бяха превъзходни ”, разяснява Саутгейт.

“До 35-ата минута държанието ни беше непростимо. Съперникът действаше плътно и пламенно, също така няколко пъти влезе рисково в наказателното ни поле. Знаехме, че първи би трябвало да вкараме гол. И показахме, че можем да бележим. Бяхме безажалостни в офанзива и головете пристигнаха в точните моменти. Много значимо е и това, че не допуснахме попадение. Ще имаме потребност от съвършена игра в отбрана против Франция ”, продължи селекционерът на “трите лъва ”.

Саутгейт също по този начин разяснява обстановката с Рахийм Стърлинг, който се прибра в Англия. Според медиите повода е, че домът на нападателя е бил ограбен.

“Не знам дали Стърлинг ще се върне при тима и дали ще играе повече на Световното състезание. Понякога футболът не е най-важното. Рахийм би трябвало да е със фамилията си и аз не желая да го слагам под никакъв напън. Подкрепяме го и ще му дадем толкоз време, колкото му е нужно ”, сподели Саутгейт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР